Dupa ce rezultatele financiare ale anului 2011 au fost facute publice de  Ministerul de Finante, s-a stabilit topul celor mai mari retaileri de comert modern, din Romania, in care locul fruntas este ocupat de brandul nemtesc Kaufland.

Cu o retea de 75 de magazine in prezent, Kaufland a reusit sa inregistreze in 2011, o cifra de afaceri de 1,3 miliarde de euro, declasand retailerul Metro Cash&Carry, ce a ocupat primul loc timp de 15 ani consecutivi.

Pe cel de-al doilea loc, se claseaza brandul francez Carrefour, cu o cifra de afaceri in crestere cu 5% fata de anii precedenti, in cuantum de 1,18 miliarde de euro.

Locul trei este ocupat de Metro Cash& Carry, inregistrand o cifra de afaceri in scadere cu 9%, in valoare de aproximativ un miliard de euro, rezultat asemanator celui din 2004.

Selgros ocupa locul patru cu afaceri de 780 milioane de euro dupa ce a reusit sa depaseasca hipermarketul Real, care se situeaza pe locul cinci cu o cifra de afaceri de 627 milioane de euro.

Kaufland a anuntat pentru octombrie inaugurarea celui de-al 76-lea magazin din retea si cel de-al cincilea din acest an. Anul trecut reteaua Kaufland s-a extins cu 12 magazine, investind aproximativ 80 milioane de euro.