Grupul belgian Bel Rom a cerut insolventa si celui de-al treilea parc de retail  detinut Hello Shopping Park din Bacau, dupa cele de la Craiova si Focsani. Parcul cu o suprafata de 100.000 de metri, din care 50.000 mp suprafata construita, deschis in 2008, are printre chiriasi pe Real , Baumax, Altex si Staer, fiind cel mai mare astfel de parc din Bacau. 

In iunie a intrat in insolventa firma Bel Rom Sapte, care detine centrul comercial Promenada Mall din Focsani si anterior mall-ul Electroputere din Craiova, dezvoltat de firma K&S Development detinuta tot de investitorii belgieni.

Parcul comercial din Focsani are printre chiriasi firme ca Bricostore sau Carrefour si este al doilea proiect din oras care se confrunta cu dificultati, in conditiile in care proiectul de mall Focsani Plaza a intrat in faliment, fiind scos la vanzare de catre lichidatorii judiciari. La inceputul anului reprezentantii BelRom afirmau ca proiectul de la Focsani genereaza venituri anuale de 3-4 milioane de euro, iar planul era de amenajare a unei zone de food-court in decursul acestui an.

In cazul mall-ului Electroputere, compania a decis deschiderea procedurii insolventei  pentru a evita executarea silita initiata de antreprenorul NM Construct. Firma avea la finele anului 2011 datorii de aproape 45 milioane de euro, in conditiile in care doar investitia in Hello Park din Bacau s-a ridicat la 60 milioane de euro.

Bel Rom a mai dezvoltat parcuri comerciale la Sibiu, Targu-Mures sau Braila, vandute in perioada 2007-2009.