Proiectul centrului comercial ParkLake Plaza din Titan anuntat de irlandezii Caelum Development inca din 2007, incearca si dupa sase ani sa devina unul fiabil. Fostii parteneri de la Sonae Sierra revin in peisaj.

Prima data cand cetatenii din Bucuresti au aflat de acest proiect a fost in toamna anului 2007, cand a fost anuntata si o investitie  de jumatate de miliard de euro pentru constructia unei suprafete inchiriabila de 110.000 de metri patrati. Suprafata ar fi trebuit sa-i plaseze direct in varful investitiilor, cu cel mai mare centru comercial din Bucuresti. Un an mai tarziu Caelum s-a asociat cu portughezii de la Sonae Sierra (intr-un parteneriat de tip 50/50), parteneriat reziliat ulterior.

In primavara anului 2011 irlandezii au anuntat ca vor incepe lucrarile in vara la un mall de 250 de milioane de euro – jumatate din suma initiala anuntata, avand negociate contracte cu constructorii de la Apolodor si Edrasis pentru realizarea partii de fundatie. Sursele neoficiale vorbesc de probleme de constructie din cauza solului gasit, motiv pentru care totul s-a sistat.

In toamna 2012 dezvoltatorul anunta din nou o reactualizare a planului, intrand in peisaj fostul partener Sonae Sierra cu aceeasi participatie ca in versiunea anterioara. Valoarea mall-ului s-a micsorat a treia oara, la 185 milioane de euro, iar suprafata inchiriabila a acestuia a ajuns la 67.000 mp din care mai mult de jumatate ar fi deja inchiriata catre Cora, Inditex (Zara, Zara Home, Oysho, Pull and Bear, Stradivarius, Massimo Dutti, Bershka), H&M, Mango, Pure Fitness, Douglas sau Flanco.

“In prezent, in cadrul joint venture-ului se lucreaza la optimizarea design-ului, se negociaza contracte de inchiriere cu alte marci si se urmareste gasirea solutiilor financiare potrivite, care, impreuna, vor determina data exacta a inceperii constructiei”, comunica reprezentantii proiectului, lasand mari dubii ca ParkLake Plaza va lua o forma realista anul acesta.