Reteaua franceza de retail Cora deschide in 25 iulie primul centru comercial marca Cora in Constanta, care cuprinde al 11-lea hipermarket al companiei din Romania, investitia ridicandu-se la 58 milioane euro, jumatate din suma mentionata initial de investitor, potrivit Mediafax.


Centrul comercial are o suprafata de 18.000 metri patrati, din care 80% este deja inchiriata, investitia fiind de 58 milioane de euro. Centrul va include un hipermarket Cora si o galerie comerciala cu peste 50 de magazine. Printre brandurile prezente se numara Takko, CCC, Jolidon, Casa Rusu, Altex, Zoomania, Maxbet, Helpnet, Arsis, Germanos, Orange Store.

Potrivit informatiilor anuntate de companie in 2011, momentul in care a fost anuntata investitia de 100 milioane euro, proiectul urma sa aiba un hipermarket Cora de 8.500 metri patrati, o galerie comerciala de 25.000 de metri patrati, un cinematograf si un food-court.

Reteaua Cora cuprinde in prezent zece magazine, dintre care patru in Bucuresti (Alexandriei, Pantelimon, Lujerului si Sun Plaza) si sase la Cluj-Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin, Constanta si Bacau. Obiectivul companiei este ca pe termen mediu si lung sa deschida 15-20 de magazine.

Cora Romania a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 359 milioane de euro, in crestere cu 6% comparativ cu 2011, pe fondul deschiderii a doua noi magazine.