Retailerul Praktiker se pregateste pentru insolventa, din cauza gradului ridicat de indatorare si a lipsei lichiditatilor, potrivit Mediafax. 

Negocierile cu creditorii privind restructurarea liniilor de finantare au esuat deoarece o parte dintre creditori nu au aprobat refinantarea, se arata intr-un anunt publicat de Praktiker.

Grupul va solicita protectie fata de creditori pentru Praktiker AG si unele divizii din Germania, a declarat joi purtatorul de cuvant al Praktiker, Harald Guenter, citat de Bloomberg.

Compania a inregistrat anul trecut o pierdere neta de 190 milioane de euro, fata de un rezultat negativ de 555,6 milioane de  euro in 2011. Veniturile Praktiker au scazut anul trecut cu 5,6%, la 3 miliarde de euro.

Vanzarile Praktiker in Romania au scazut cu 6,5% in primul trimestru, la 21,6 milioane de euro, iar anul trecut, vanzarile Praktiker in Romania au scazut cu 6,6%, la 142,3 milioane de euro. Praktiker are 315 magazine in Germania si 99 pe plan international, din care 27 in Romania.