Cifra de afaceri a grupului de firme Agricola Bacau s-a majorat cu 6% in primul semestru, comparativ cu intervalul similar din 2012, la 64,8 milioane de euro, potrivit Mediafax. Agricola International, cea mai importanta companie a grupului care cuprinde productia de carne de pasare, reteaua proprie de magazine si operatorul logistic, a inregistrat in prima jumatate a anului o crestere a cifrei de afaceri cu 11%, la circa 181,5 milioane  de lei.

“La carnea de pui avem in primele sase luni o crestere a cifrei de afaceri de 23%, adica 16.764 tone vandute in 2013. Pretul mediu al perioadei este cu 10% mai mare fata de anul trecut. In perioada 2009 – 2012 pretul mediu la carnea de pasare comercializata in Romania a crescut doar cu 17%, adica mai putin decat inflatia inregistrata in aceeasi perioada, in timp ce costul resurselor de baza a avut o crestere de peste 100%”, a declarat Grigore Horoi, presedintele Agricola Bacau.

In ceea ce priveste exportul, cantitatile livrate in prima jumatate de an au fost simlare cu cele din anul anterior, principalele destinatii fiind Germania, Olanda, Franta, Grecia si Marea Britanie.

Potrivit Agricola, care citeaza datele Nielsen, in 2012, compania detinea 15% din piata carnii de pui, 19% din piata de semipreparate si produse de tip ready-meal si 50% pe segmentul Salam de Sibiu.