Topul 50 branduri fascinante in Romania este condus anul acesta in premiera de Porsche, dupa ce in 2012 si 2011 lider a fost Ferrari (locul 2 in 2013), urmat de  brandurile Heineken, Stella Artois, Burberry, Rom, Lamborghini, Calvin Klein, Jack Daniel’s si Hugo Boss.

Compania de cercetare de piata Unlock Market Research, impreuna cu revista Biz, au identificat setul de criterii si valori ale unei marci care o fac pe aceasta sa genereze fascinatie in randul consumatorilor romani. Astfel, fascinatia unui brand vine in proportie de 27% din responsabilitate, provocarea contribuie cu 21%, originalitatea – cu 20%, puterea brandului – 16%, libertatea – 12% si carisma – 4%. Astfel, un brand fascinant nu este doar unul carismatic, care iese in evidenta, ci este responsabil, consecvent in ceea ce face, are grija de consumatori, insa in acelasi timp te surprinde si te incita.

Intregul top este gasit aici.

Topul brandurilor fascinante – editia 2013 a fost realizat in decursul lunii iunie, pe un esantion reprezentativ la nivel urban de 600 de repondenti cu varste intre 18 si 55 ani, prin metoda interviulu telefonic (chestionare CATI).