Expertii companiei Pantone Inc au anuntat culoarea anului 2014, care vor influenta producatorii din toate domeniile – de la moda, la electrocasnice: Radiant Orchid – o varianta vibranta de violet.

“Aceasta este o nuanta tropicala ce contrasteaza puternic cu verdele smarald (culoarea anului 2013) si reflecta tendintele actuale”, a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute.

Potrivit expertilor familia culorii violet ofera oportunitatea de a face lucruri creative. Este o armonie incantatoare de tonuri fuchsia, mov si roz. Radiant Orchid inspira incredere si emana bucurie, dragoste si sanatate. Este un mov captivant, care te atrage prin sarmul sau. Oamenii asociaza purpuriul cu creativitatea si originalitatea – si acestea sunt foarte apreciate astazi.

Decizia de a numi Radiant Orchid culoarea anului 2014 a fost luata in urma unor discutii, cu designeri de moda si designeri industriali, despre culorile utilizate pentru colectiile viitoare, cat si in urma unei analize a industriei de entertainment, a noilor colectii de arta, a tehnologiei si a destinatiilor populare de calatorie.