Dupa cinci ani de cercetare, o echipa de oameni de stiinta din Olanda a creat hamburgerul din celule stem in laboratorul lor din cadrul Universitatii Maastricht, relatează Associated Press.
Doi voluntari care au participat la degustarea hamburgerului produs in laborator au afirmat ca nu este gustos din cauza lipsei grasimii in carne, insa textura este similara cu cea carnii.
“As spune ca seamana cu carnea. Nu are sare si piper”, a afirmat nutritionistul austriac Hanni Ruetzler, unul dintre degustatorii voluntari ai produsului.
“Se simte absenta grasimii, dar in rest seamana la gust cu un hamburger obisnuit”, a completat ziaristul american Josh Schonwald.
Pentru realizarea acestui hamburger de 140 de grame ce isi doreste sa revolutioneze lumea carnii, au fost necesare aproximativ 20.000 de fibre. In plus, acesta a mai continut sare, praf de oua, miez de paine, suc de sfecla rosie si sofran. Scopul acestui proiect este de a inlocui carnea de origine animala cu cea realizata din celule stem pentru a schimba clima, obiectiv stabilit pentru un viitor foarte indepartat de altfel.
Photo credit: HAMACHI! / Foter / CC BY-NC-ND