Compania japoneza Lixil a lansat pe piata vasele de toaleta Satis, ce pot fi controlate prin intermediul smartphone-ului. Aplicatia My Satis ce intermediaza acest control poate fi instalata pe orice dispozitiv cu Android.

Vasele de toaleta Satis poseda dotari stadard precum capacitate de odorizare, un scaun automat si un bideu cu doua duze. Insa inovatia vine odata cu aplicatia creata special   Satis. Ea permite setarea difuzoarelor toaletei astfel incat sa redea muzica stocata pe smarthone-ul utilizatorului. Aplicatia este optimizata si pentru urmarirea miscarii intestinelor pentru a controla starea de sanatate a utilizatorului.

Recent, firma de securitate IT Trustware a anuntat ca si hackerii sunt atrasi de sistem.

“Orice atacator poate descarca aplicatia My Satis si cu ajutorul ei poate trage apa la toaleta in repetate randuri, crescand astfel consumul de apa si prin urmare costul utilitatilor proprietarului. Atacatorii pot face unitatea sa deschida/inchida capacul in mod neasteptat, sa activeze bideul sau functia de uscare, cauzand disconfort utilizatorului”, afirma Trustware, firma de securitate IT.

Pretul toaletei inovatoare este de 4.000 de dolari.