Lantul de fast-food Subway va deschide 1.000 de noi locatii in Europa in 2014, potrivit directorului pentru Europa Mike Charest, transmite Bloomberg. In prezent Subway are 4.018 restaurante in Europa, dupa ce in ultimii doi ani a deschis cate 500 de unitati in fiecare an.

‘Europa este piata internationala cu cel mai puternic ritm de crestere pentru Subway, din afara Americii de Nord, iar aceasta situatie va continua si in viitor’, a declarat Mike Charest. Acesta a precizat ca strategia Subway functioneaza indiferent de situatia economica prin realizarea unui echilibru intre pret si calitate.

In fruntea listei pentru deschiderea de noi unitati in Europa se afla Marea Britanie, unde Subway vrea sa ajunga in 2015 la o retea de 2.000 de unitati. Anul acesta lantul a deschis 63 de restaurante in Marea Britanie, fata de 59 unitati inaugurate in 2012. Ritmul extinderii ar putea fi accelerat in Olanda, Finlanda si Suedia, unde au fost deschise 20 de restaurante in ultimele 12 luni, precum si in Rusia si Franta unde Subway vrea sa deschida anul viitor 190 pana la 200 de restaurante respectiv 100 de unitati.

De asemenea, pana la finele acestui an Subway vrea sa intre pe pietele din Letonia, Lituania, Georgia si Ucraina. Purtatorul de cuvant al Subway, Peter Mompalao de Piro, considera ca Ucraina are un potential de crestere similar cu cel din Romania, care numara in prezent o retea de 16 unitati Subway in conditiile in care primul a fost deschis in luna aprilie 2012.

Extinderea in Europa face parte din strategia presedintelui Subway Fred DeLuca de a avea 50.000 de restaurante in intreaga lume pana in 2017.