Romanii prefera cabinele de dus cu placi incorporate in detrimentul clasicelor cazi de baie sau cabinelor cu cadita, potrivit Kuma Romania, unul dintre principalii producatori locali de profil. 

„In ultimii ani, procentul romanilor care aleg o amenajare moderna a baii a crescut tot mai mult, iar cabinele de dus cu cadita sau cazile de baie nu mai sunt o prioritate. Daca pana in 2009 am furnizat preponderent astfel de produse, trendul s-a schimbat si tot mai multi romani se indreapta spre placile de dus personalizate, incorporate in cabine”, a declarat Camelia Olesen, director executiv al Kuma Romania.

Aceasta a subliniat ca placile de dus se monteaza la acelasi nivel cu pardoseala, acest sistem fiind inspirat din tarile nordice si avand rolul de a conferi baii un design modern, cu linii continue, care creaza senzatia de spatiu aerisit si incapator. De cele mai multe ori cabinele de dus cu placi incorporate sunt alese de catre clientii care nu dispun de locuinte cu bai de mari dimensiuni. Pe de alta parte, cazile sunt inca preferate pentru locuintele cu bai generoase si cu o configuratie ce permite instalarea acestora.

„Intr-o baie generoasa, clientii isi pot crea un adevarat SPA, alegand atat placile de dus, cat si cada de baie. In ceea ce priveste baile de dimensiuni medii sau chiar mici, o placa de dus montata la nivel cu pardoseala si despartita printr-un simplu perete de sticla creaza un spatiu minimalist, aerisit si foarte reconfortant”, a afirmat reprezentantul Kuma Romania.

Cand vine vorba de culorile pe care romanii le aleg pentru placile de dus, reprezentanta companiei a subliniat ca se doreste o coloristica care se asorteaza cu lavoarul si mobilierul din baie. In topul preferintelor se regaseste granitul beige, maro-wenge, maro-roscat, albul fiind ales tot mai rar.