De sase luni Romanian Label dezvolta profitabil brandul iei

Vlad Andries a gandit la 28 de ani o investitie de 30.000 de euro simtind reinteresul pentru traditional si, acum sase luni, a lansat platforma online Romanian Label. In prezent, 20% din productie pleaca la export, in tari precum America, Canada, Germania, Spania sau Franta.
Ce v-a determinat sa incepeti acest business?
Lansat in urma cu aproximativ sase luni, Romanian Label nu face altceva decat sa indeplineasca dorinta tot mai multor femei de a se regasi in obiectele vestimentare pe care le poarta. De la simbolul identitar si valoarea traditionala care caracterizeaza iile, pana la amintirile frumoase de altadata si din copilarie care le au in prim-plan, toate au contribuit la castigarea popularitatii si la impunerea noastra pe aceasta categorie. Ne bucuram ca am contribuit la valul care s-a creat in jurul iei.
Strategia de business a companiei s-a bazat mai mult pe intuitie si s-a dezvoltat natural, devenind ceea ce este in momentul de fata. Recunosc insa ca experienta de peste 8 ani in marketingul online m-a ajutat si de aceasta data sa-mi dezvolt eficient si productiv conceptul de business.
Cate modele sunt acum la vanzare pe website? La cate doriti sa ajungeti?
Din ce zone se inspira?
Iubitorii artei traditionale si a lucrului 100% hand-made pot gasi in momentul de fata peste 50 de modele diferite de ii din matase si mouline pe panza 100% din bumbac, din zone ale tarii precum: Banat, Oltenia, Prahova sau Moldova. Avem posibilitatea sa aducem aproape saptamanal cate un model nou, portofoliul nostru extinzandu-se considerabil de la o luna la alta.
Cate ii vindeti lunar si care este targetul pe termen mediu?
Lunar, vindem peste 100 de ii, principalul motiv pentru care clientii revin fiind calitatea cusaturii manuale si a materialelor 100% naturale, precum si frumusetea si complexitatea modelelor, unele dintre ele unice sau cu o vechime de peste 70 de ani, pastrate in conditii exceptionale. Pe termen mediu ne dorim sa depasim acest numar. Ca in orice business aflat la inceput, exista si momente dificile, mai ales in acest caz, in care produsul final depinde de disponibilitatea mai multor persoane. Problema principala pe care o avem este intarzierea comenzilor, deoarece doamnele care ne cos iile, fiind din zone rurale, au o cu totul alta perceptie asupra timpului si a respectarii termenelor limita.
Sunt deschisi clientii romani la achizitia online sau ar prefera stilul
traditional?Exista multe colete nepreluate?
Avand in vedere ca targetul nostru sunt femeile cu un stil de viata modern, iar abordarea pe care o folosim se integreaza perfect acestuia, pot spune ca vedem o afinitate din ce in ce mai mare pentru comertul online. Clientele, cu o medie de varsta de aproximativ 35 de ani, au inteles ca au posibilitatea sa returneze produsele daca nu sunt multumite de ele, asa ca tot mai multe prefera sa primeasca coletul acasa si sa probeze. Pana in acest moment, chiar daca este greu de crezut, nu am avut niciun colet nepreluat, insa s-a intamplat uneori ca produsul sa fie schimbat din cauza ca s-a dorit o alta marime din cele doua standard pe care le avem: clasica si mica. Acesta este chiar unul dintre lucrurile care ne motiveaza foarte mult, faptul ca avem cliente care stiu ce vor si ce li se potriveste si pun pret pe calitatea lucrului facut manual.
Va ganditi sa investiti intr-un magazin traditional?
In momentul de fata nu ne orientam catre un magazin fizic. Doamnele si domnisoarele care doresc sa probeze, sa atinga si sa se convinga de calitatea produselor Romanian Label o pot face vizitandu-ne la biroul nostru din Bucuresti. Pe de alta parte, in cazul ii-lor e mai simplu decat cu alte articole vestimentare deoarece exista doua marimi standard si poze realizate in detaliu, unde se pot vedea foarte clar cusatura si materialele folosite. Astfel, riscul de a achizitiona un produs care sa nu fie cum ti-l imaginezi este foarte mic.
Cum e la acest moment concurenta? Exista modele produse chiar si in China,
nu de aceeasi calitate…
Promovarea intensa de care s-a bucurat portul traditional si mai ales ia in ultimele sase luni a crescut si concurenta, dar inca e o piata foarte departe de saturatie. Noi ne concentram mai ales pe optimizarea proceselor noastre interne si mai putin pe concurenta, astfel incat sa putem livra produsele mai repede, la o calitate excelenta si la un pret cat mai bun. Important este sa controlezi tot procesul, de la productia panzei pana la vanzarea iei, lucru de care ne ocupam intens. In plus, romancele stiu foarte bine sa faca diferenta intre articolele din China si cele din tara noastra, realizate manual, ceea ce este de apreciat.
Ati vandut produse si in strainatate?
In prezent, am ajuns ca 20% din productie sa fie directionata catre export, in tari precum America, Canada, Germania, Spania sau Franta. Pe masura ce ne-am diversificat portofoliul de la ii autentice romanesti la ii vintage si ii pentru copii, acesta a mai crescut usor si speram sa continue in urmatoarele luni.
Credeti ca a devenit ia un produs premium?
Raportand la venitul mediu din Romania, se poate spune ca iia este un produs premium, insa pentru care beneficiarul plateste un pret corect, daca luam in calcul procesul de productie, materialele folosite, timpul de executie si faptul ca multe dintre broderiile iilor sunt aproape uitate si putini sunt cei care mai stiu sa le reproduca.
No related posts.