REWE Romania va inaugura in urmatoarele trei saptamani  noua magazine Penny Market si va inchide anul cu o retea de 150 de unitati Penny si sapte XXL Mega Discount, potrivit Mediafax. Investitia intr-un magazin este de circa 2 milioane euro din care jumatate reprezinta costul terenului, 70% din terenurile pe care sunt construite magazinele Penny si XXL Mega Discount apartinand companiei.

“Urmeaza sa deschidem in urmatoarele trei saptamani in Negresti Oas, Targoviste, Brasov, Dorohoi, Sibiu, Targu Mures, Galati, Busteni si Brad. Expansiunea noastra se desfasoara conform planificarii initiale, astfel ca pana la sfarsitul anului vom putea deschide aproape tot ce ne-am propus”, a declarat directorul financiar al REWE Romania, Daniel Gross.

In acest an, retailerul a mai inaugurat sase magazine in Timisoara, Sanicolau Mare, Agnita, Strehaia, Galati si Marghita.

“La sfarsitul anului 2013 vom avea deschise aproximativ 150 de magazine Penny Market si 7 magazine XXL Mega Discount. In anul 2014 vom deschide alte 20 de magazine Penny si inca un magazin XXL Mega Discount. Cu siguranta programul investitional anuntat pentru 2013-2014 o sa fie indeplinit”, a mai spus Daniel Gross. Conform planurilor anuntate, REWE ar urma sa detina la finalul anului viitor peste 180 de magazine Penny Market si XXL Mega Discount, vanzari de peste 550 milioane de euro si un profit de 3,5 milioane de euro.

Grupul REWE Romania este format din doua companii, una operativa (magazinele – n.r.) REWE Romania SRL si o firma de dezvoltare imobiliara – REWE Projektentwicklung.