Adidas a dezvaluit Brazuca, balonul ce va fi folosit la Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia. Fanii o pot achzitiona cu 160 de dolari.
Cei mai importanti fotbalisti ai lumii o folosesc insa de cateva luni bune, fara sa stie, Adidas introducand-o pe furis in meciurile din intreaga lume Brazuca. Astfel mingea a ajuns deja sub ghetele jucatorilor de la Bayern Munchen (desemnat cel mai bun club de fotbal din Europa anul acesta), care au incercat-o in Bundesliga. A fost testata si de Mario Balotelli in Italia sau de cei de la Boca Juniors, in Buenos Aires.

Adidas Brazilia a lansat campania “Eusoubrazuca” (Eu sunt brazuca), prin care si-a propus ca fiecare copil care s-a nascut pe 3 decembrie 2013 sa primeasca un exemplar. In cele 12 orase gazda ale Cupei Mondiale FIFA 2014, Adidas a instalat puncte de distributie pentru a livra pe loc mingile pentru nou-nascuti.

Parintii, rudele sau prietenii de familie vor putea primi mingea pe 6 si 7 decembrie, prin incarcarea online a certificatului de nastere pe o adresa infiintata special de Adidas.

Photo credit: calciostreaming / Foter.com / CC BY