Grupul german Praktiker cauta cumparatori pentru subsidiara din Romania, unde detine 27 de magazine si a avut, in 2012, vanzari de 142 milioane de euro.  Aceasta are o retea de magazine de 27 de magazine cu o suprafata de vanzare de 184.300 de metri patrati, dar  spatiile in care functioneaza magazinele Praktiker sunt inchiriate.

Decizia vine ca urmare nu a profitabilitatii magazinelor din Romania, ci a situatiei companiei mame Praktiker AG care are nevoie de lichiditati, aceasta intrand  in 2012 in insolventa.

“O casa de insolventa din Romania a fost desemnata pentru a vinde afacerile Praktiker de pe piata romaneasca, companie care are in proiectul nostru un magazin de dimensiuni mari. In prezent sunt in desfasurare negocierile pentru restructurarea contractului de inchiriere si pentru recuperarea datoriilor legate de chirii si de costuri de intretinere”, se arata intr-un raport al European Convergence Development Company, unul dintre actionarii parcului de retail Era Shopping Centre din Iasi citat de Mediafax.

Contactati de Mediafax, reprezentantii Praktiker nu au comentat informatia.

Praktiker concureaza pe piata romaneasca cu retaileri precum Ambient, bauMax, Dedeman, Hornbach, Mr. Bricolage, OBI, Kingfisher si Leroy Merlin.