Casa de moda britanica, Burberry a prezentat la mijlocul lunii in Londra colectia feminina de toamna-iarna 2014 Prorsum, intitulata “The Bloomsbury Girls”.

Aceasta a fost inspirata de artele decorative britanice care au luat nastere in Bloomsbury si Charleston, casa si respectiv locul de intalnire al scriitorilor, pictorilor si intelectualilor londonezi care au format la sfarsitul secolului al XIX-lea celebrul grup Bloomsbury.

Tinutele mizeaza pe efectul suprapunerilor. Astfel, rochii fluide din matase au fost combinate cu trench-uri relaxate, cu detalii pictate manual. Poncho-uri supradimensionate din casmir, dar si jachete din piele de oaie au fost mixate cu rochii cu motive geometrice, prinse in talie cu curele inguste din piele sau cu brauri. Esarfe late, din matase, cu motive iconice au fost ingenios suprapuse peste rochii “parte peste parte”, creand un efect boho-chic. Tinutele au fost completate de accesorii inovative, precum noua geanta Bloomsburry (decorata cu un colaj eclectic de motive textile si aplicatii decorative) si ghete decupate, pictate manual.

Prin serviciul Runway Made to Order, piesele de rezistenta, prezentate pe podium vor putea fi personalizate cu numele si initialele viitorului posesor si achizitionate pe  burberry.com pana la data de 3 martie, fiind livrate in noua saptamani.