Zonele centrale si semi-centrale ale Bucurestiului – Piata Unirii, Piata Victoriei sau Stefan Cel Mare sunt principalele puncte de interes pentru cei care inchiriaza in scopuri comerciale potrivit agentiei imobiliare Private Broker.

“Zona centrala este cea mai cautata de catre cei care inchiriaza spatii comerciale in Bucuresti, in special pentru urmatoarele tipuri de afaceri: cafenea, restaurant, magazin sau diverse reprezentante (vinuri, articole sportive, articole vestimentare, cadouri etc.)” , a precizat Cristian Gheorghe, consultant imobiliar al agentiei Private Broker, responsabil pentru segmentul de inchirieri spatii de birouri si spatii comerciale. Totusi, acesta a adaugat ca cereri considerabile pentru spatii comerciale sunt si pentru ofertele din zona Obor, Gara de Nord sau Militari.

Traficul pietonal din zona si suprafata vitrata disponibila sunt principalele aspecte care dicteaza preturile pentru inchirierile de spatii comerciale.

Potrivit lui Cristian Gheorghe, cele mai ieftine spatii comerciale din Bucuresti se inchiriaza la preturi de 8 euro/mp, in vreme ce pentru ofertele din zonele centrale preturile ajung si pana la 25 de euro/mp. Exceptie face zona Dorobanti, unde totul este mai scump: “In zona Dorobanti, avem exemplu de spatii care se inchiriaza si la preturi de 60 euro/mp, in centre comerciale precum Mario Plaza. Aici gasim multe cafenele de lux sau reprezentante ale marilor branduri”.