Dupa 13 ani de la inaugurarea Bucuresti Mall si opt ani de la deschiderea Plaza Romania, investitorul turc Anchor Grup anunta, obligat de investitiile recente concurente din imprejurimi, reamenajarea si reconfigurarea acestora printr-o investitie totala de 50 de milioane de euro.

“Nu vorbim despre o simplă renovare a celor două malluri, ci de o renastere”, a declarat Ali Ergun Ergen CEO al companiei Anchor Grup, la lansarea proiectelor.

Potrivit acestuia mallurile existente ce  au acum suprafete inchiriabile de 38.000 mp, respectiv 47.000 mp, se vor extinde cu 25% si vor fi renovate total. Transformarea acestora presupune o noua arhitectura, un nou design interior si noi spatii de divertisment, conceptul final fiind denumit de cei de la Anchor lifestyle center. In cazul Bucuresti Mall se va pune accentul pe spatiile verzi, iar in cazul Plaza Romania pe realizarea unui parc de distractii indoor.

“Zona de entertainment din Plaza Romania se va desfasura pe o suprafata de 7.000-8.000 de metri patrati. Va contine o varietate de echipamente specifice unor parcuri tematice. Ceea ce ne diferentiaza de alte oferte din piata este chiar faptul ca, desi vorbim de un parc de distractii de mare amploare, totul se petrece la interior, oferind astfel o alternativa pentru parinti si copii indiferent de anotimp. Tinand cont ca in Romania sezonul rece dureaza aproximativ sase luni si ca oferta din piata nu este foarte bogata ne asteptam la un numar foarte mare de vizitatori pe tot parcursul anului”, a declarat pentru Retailers.ro reprezentantul companiei.

Concept design-ul apartine biroului de arhitectura Altoon & Partners, iar Arhigrup este arhitectul local. Potrivit informatiilor Retailers.ro proiectul este intr-un stadiu final in cea mai mare parte a acestuia, iar lucrarile vor demara in primavara anului 2013 si vor dura intre 18 si 24 de luni. Prima faza a lucrarilor va viza Plaza Romania, in timp ce Bucuresti Mall va intra in renovari spre sfarsitul anului viitor. Ambele centre vor ramane deschise pe parcurul acestor lucrari.