Cel mai important retailer de bricolaj din Europa, Kingfisher, care a preluat anul trecut magazinele Bricostore din Romania, a facut o oferta de 275 milioane de euro pentru compania franceza Mr Bricolage, cu trei magazine pe piata romaneasca, anticipand incheierea tranzactiei pana la finele anului financiar 2014-2015, potrivit Mediafax.

Astfel acesta poarta negocieri exclusive cu principalii actionari ai Mr Bricolage, vizand preluarea participatiei de 41,9% detinuta de ANPF si pachetului de 26,2% al familiei Tabur, la un pret de 15 euro pe actiune, potrivit unui comunicat publicat joi de grupul britanic. Ulterior, Kingifhser va lansa o oferta catre actionarii minoritari la acelasi pret.

Finalizarea tranzactiei va trebui aprobata de autoritatile pentru concurenta si va avea loc spre sfarsitul anului financiar 2014-2015, noteaza compania britanica.

“Aceasta tranzactie ar adauga o a treia afacere solida, complementara, celor doua branduri de succes detinute de Kingfisher in Franta. Mentinerea echipei excelente de management a Mr Bricolage in cadrul Kingfisher, preluarea unei operatiuni internationale de franciza recunoscuta si de succes si expunerea grupului la noi teritorii reprezinta o oportunitate atractiva de crestere”, a declarat in comunicat Ian Cheshire, directorul general al Kingfisher.

Mr Bricolage detine trei magazine in Romania, la Bucuresti, Pitesti si Iasi, potrivit site-ului companiei.

Kingfisher este cel mai mare retailer european de produse pentru amenajarea locuintelor si al treilea la nivel mondial, potrivit datelor proprii, si numara peste 1.080 de magazine in 9 tari din Europa si in China.