Unul dintre cele mai importante lucruri de care clientii trebuie sa tina cont in amenajarea unei gradini restranse este elementul de spatialitate potrivit reprezentantilor Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit.  Astfel, urmarirea unei linii clare de amenajare si folosirea a cat mai putine culori sunt un punct important de pornire in amenajarea unei gradini de dimensiuni reduse.

„Gradinile mici au nevoie de mai multa atentie, iar imaginatia joaca un rol important in amenajarea acestora. Pentru ca, in general, zonele urbane nu permit amenajarea unei gradini somptuoase, este foarte important ca cei care doresc sa-si infrumuseteze spatiul din jurul casei sa gaseasca solutii utile, astfel putandu-si transforma curtea intr-un mic colt de Rai, ideal pentru a le oferi relaxarea de care au nevoie dupa o zi de munca”, a spus Mugurel – Horia Rusu, reprezentant Hornbach.

De asemenea, potrivit reprezentantului companiei, pe langa alegerea unor nuante de flori asemanatoare din punct de vedere cromatic, un alt element prin care se poate oferi senzatia de spatialitate si aerisire unei gradini mai mici consta si in utilizarea unor accesorii simple, ghivecele de flori si mobilierul de gradina clasic fiind o alegere ideala in acest sens.

Mai mult, si inaltimea este un alt element cheie ce ajuta la crearea unei gradini mai spatioase. In acest sens, trebuie sa fie ales un singur punct central pe care sa se puna accentul, indiferent daca acesta este dictat de lungimea unui arbore, arbust sau pom fructifer. De asemenea, pentru spatiile inguste, deosebit de mici, folosirea ghivecelor inalte si subtiri, in care sa fie plantate flori cataratoare precum sunt clematitele, glicina sau trambita, va oferi mai multa lumina si veselie gradinii.

„In general, pentru spatiile restranse este recomandata folosirea florilor cu un colorit puternic, insa clientii trebuie sa fie deosebit de atenti la potrivirea cromatica”, a subliniat reprezentantul companiei.

In ceea ce priveste cele mai alese plante pentru gradina, romanii din zona urbana opteaza, de cele mai multe ori, pentru speciile mai nepretentioase, care nu necesita ingrijiri dese si rezista cu succes in conditii de stres (frig, seceta etc.).

Photo credit: perlaroques / Foter / Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-NC-ND 2.0)