Aproape 150.000 de litri de apa minerala Saguaro distribuiti de Lidl au fost retrasi de pe piata dupa controale ANPC dupa ce inspectorii au constatat ca produsul fusese  imbuteliata dintr-un izvor care nu se afla pe lista Autoritatii Nationale pentru Resurse Minerale. Brandul nu e la prima lovitura de imagine. 

„Va informam ca am retras o parte din apa minerala Saguaro de 2L furnizata de unul dintre producatorii nostri. Motivul pentru retragerea apei a fost etichetarea gresita privind descrierea sursei de imbuteliere a apei. Putem confirma prin intermediul buletinelor de analiza puse la dispozitie de producator, ca apa minerala Saguaro de 2L nu prezinta probleme de calitate. Responsabil pentru informatiile continute de eticheta si procesul efectiv de etichetare este producatorul. Acesta din urma a declarat ca va remedia in cel mai scurt timp cu reprezentantii ANPC neconcordantele informatiilor continute de eticheta. Dupa remedierea neconcordantelor privind etichetarea, apa minerala Saguaro de 2L de la respectivul producator se va regasi spre vanzare in toate magazinele Lidl din tara”, se arata intr-un comunicat Lidl.

Nu este insa prima data cand brandul Saguaro are probleme de imagine. In 2012 potrivit verificarilor Directiei de Sanatate Publica, apa Saguaro, avea o incarcatura microbiologica de 30 de ori mai mare decat limita admisa de lege. Si atunci  mii de litri de apa au fost retrasi de pe piata.