Exista peste 120 de site-uri ilegale care comercializeaza in prezent in Romania ochelari de soare Ray-Ban contrafacuti potrivit Luxottica Group, detinatorul marcii Ray-Ban.

Ray BanEchipa de protejare a marcii Ray-Ban face toate eforturile pentru a inchide site-uri ilegale in fiecare zi care vand produse slab calitative, care ar putea afecta vederea.

Ochelarii de soare originali Ray-Ban se gasesc la: Opticris, OPTIblu, Optiplaza, Plus Optic, Optica Express (cu magazine la nivel national), ONO Quality Sunglasses (Bucuresti si Constanta) Orange Optic, Legend Optic, Focus Optic, Medical Optik, L’optique Optica Medicala (Bucuresti), Optic Star, Ivet Optic (Constanta), Onioptic (Craiova, Targu Jiu), Optika 88 (Odorheiu Secuiesc), San Remo (Galati), Optica Tehnico-Medicale (Brasov), Opticon (Cluj Napoca), Belle Optique, Nippur Pharm (Sibiu), Vision Optix (Baia Mare), Optimoda, Opticlass, Eurooptik (Bacau), Optimoda (Focsani), Platinum Optik (Piatra Neamt , Iasi, Roman), Optimed (Buzau), Focus, OpticaVeszi (Arad), Interoptik Shops, Beta Optic (Timisoara), Dr. Lentila (www.drlentila.ro).

Datele de la nivel mondial arata ca numai in perioada ianuarie-iunie 2014, au fost activate 1.714 de site-uri ilegale de comercializare de ochelari de soare contrafacuti, in crestere cu 39,6% fata de anul trecut si 1339 de site-uri ilegale au fost inchise in acelasi interval de timp, cu 146% mai multe, comparativ cu anul precedent. Primele 3 tari in ordinea inregistrarii de site-uri ilegale sunt China (26%), Statele Unite (13%) si Germania (7%). In ceea ce priveste numarul de produse confiscate in fiecare an, acesta se ridica la 1.008.126, in crestere cu 357% fata de anul trecut, cu o valoare totala de 22,4 milioane de euro, cu 55% mai mare comparativ cu anul precedent.