Profi incepe un program gratuit de calificare in meseria “lucrator in comert” a aproximativ 450 de femei aflate in cautarea unui loc de munca.  Programul continua pana in octombrie 2015.   Cursul pentru “lucrator in comert” are o durata de noua saptamani,  din care trei saptamani sunt dedicate pregatirii teoretice, iar restul il reprezinta practica in magazine.

ProfiVor exista astfel de module in Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Pitesti, Timisoara si Sibiu. Participantele nu doar ca nu trebuie sa plateasca nimic pentru a urma aceste cursuri, dar chiar si primesc o subventie de 1.250 lei la absolvire. De asemenea, persoanele venite din alte localitati primesc gratuit cazare si masa şi decontarea transportului in week-end.

Prima serie a inceput deja iar alte serii vor demara in iulie si august. Persoanele care doresc sa se inscrie pot trimite un CV prin email la adresa programcalificare@profi.ro, cu menţiunea “Program calificare”, precizand si orasul unde doresc sa urmeze cursul.

La finalul cursului, absolventele vor cunoaste bine o meserie si vor primi o diploma de calificare recunoscuta de Autoritatea Nationala pentru Calificari – ANC.

“Am initiat programul ca sa oferim o sansa in plus femeilor din intreaga tara si totodata sa pregatim potentiali angajati care sa imbunatateasca nivelul servirii din magazinele noastre din ce in ce mai numeroase,” a declarat Carmen Bokor, director de resurse umane PROFI.

Desfasurat in parteneriat cu Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania – APFR, proiectul se adreseaza femeilor care au absolvit minimum 10 clase si sunt in cautarea unui loc de munca sau care doresc sa se califice in comert. In paralel APFR va oferi cursuri de specializare, in Timisoara, pentru meseria de director de magazin.