Implementarea sistemului fotovoltaic pentru United Romanian Breweries Bereprod SRL”, proiect demarat de Tuborg România, a fost finalizat cu succes în cadrul fabricii Tuborg din Pantelimon.

Demarat în 2022 și finanțat în proporție de 50% prin granturi norvegiene, proiectul a fost finalizat, conform planificării inițiale, la finalul lunii mai a acestui an, când s-a încheiat instalarea unui sistem de panouri solare amplasate pe acoperișul fabricii din Pantelimon.

Implementarea unui sistem fotovoltaic vizează și o scădere a costurilor implicate de fluxul continuu de fabricare a berii. Punctul de lucru situat în Pantelimon înregistrează un consum anual mare de energie electrică, iar panourile solare produc aproximativ 500 MWh/an, ceea ce acoperă în jur de 4,3% din necesarul energetic al fabricii. Pentru fiecare MWh produs din surse regenerabile se evită emisia a 306 kg de CO2.

„Ne dorim să valorificăm la maximum accesul la tehnologii verzi și prietenoase cu mediul înconjurător și să obținem rezultate cu un impact pozitiv semnificativ în viitor. Astfel că vom continua să investim în soluții sustenabile și în acțiuni eficiente din punct de vedere ecologic, social și economic”, a declarat Tzafrir Granat (foto mai sus), Președinte Tuborg România.

Strategia TUBORG ROMÂNIA de dezvoltare durabilă include și alte inițiative, precum reducerea consumului de apă și reciclarea materialelor în procesul de producție.

Proiectul “Implementarea sistemului fotovoltaic de energie durabilă pentru United Romanian Breweries Bereprod SRL” a beneficiat de granturi norvegiene prin intermediul Programul de Energie în România, apelul de proiecte: 3.1 “Capacitate sporită de furnizare a energiei regenerabile” – Alte surse regenerabile de energie (SRE), implicând o investiție totală de 550.000 de euro, contribuția granturilor norvegiene fiind de 276.142 euro (50%). Acordarea de granturi Norvegiene si SEE  are drept obiectiv reducerea discrepanțelor economice în Europa, prin abordarea schimbărilor climatice și dependenței energetice, concretizată prin îmbunătățirea competențelor energetice în sectorul public și privat.

Despre Tuborg România (URBB)

 Tuborg România este unul dintre cei mai mari producători de bere de pe piaţa locală și singurul berar din București dezvoltat printr-o investiție greenfield. Tuborg România are un portofoliu format din mărci internaționale și românești, care include și o selecție variată de beri speciale. În prezent, portofoliul include: Tuborg, Carlsberg, Skol, Holsten, Guinness, Kilkenny, Weihenstephaner, Grimbergen, Kronenbourg 1664 Blanc, Bucur, Somersby, precum şi Granini pe piaţa băuturilor răcoritoare.