În anul financiar 2022, încheiat la 1 martie, Kaufland România a avut afaceri cu circa 3.300 de furnizori dintre care peste 2.600 au sediul în România. Cheltuielile directe ale marelui retailer cu furnizorii au fost de 2,92 miliarde de euro din care, cu furnizorii români de 2,4 miliarde de euro, adică peste 1% din PIB-ul României.

Cu alte cuvinte, pentru multe IMM-uri din România şi nu numai pentru acestea, relaţiile de afaceri cu retailerul pot fi o importantă sursă de creştere sau susţinere a vânzărilor.

Kaufland a anunţat că, în privinţa furnizorilor direcţi, achiziţiile retailerului de la furnizorii români au crescut cu 17,5% în anul financiar recent încheiat, comparativ cu precedentul.

Un nou Kaufland în Bucureşti

Kaufland România a inaugurat joi, 10 august, un magazin în nordul capitalei, în cartierul Pipera.  Acesta este hipermarketul cu numărul 21 în București și al 169-lea la nivel național.

Răspunzând unei solicitări Retailers.ro legată de noile deschideri de magazine, reprezentanţii Kaufland au declarat: “Dacă avem în vedere anul calendaristic, de la 01 ianuarie 2023, am deschis deja 9 magazine la: Râșnov, Comarnic, Oradea, Bârlad, Caracal, Brașov, Sibiu, Balotești și București. În următoarea perioadă, mai avem planificate deschideri în Muntenia, Dobrogea si Ardeal”.

Situat pe Șoseaua Fabrica de Glucoză, nr. 6-8, București, magazinul este construit pe o suprafață totală de aproape 5.800 mp, cu un spațiu de vânzare de 3.200 mp. Prin deschiderea noului magazin, Kaufland creează 80 de locuri de muncă noi.

Noul hipermarket pune la dispoziție peste 200 de locuri de parcare, dintre care 9 pentru persoanele cu dizabilități și 6 pentru părinți. Clienții au la dispoziție și cinci locuri cu acces la stațiile de încărcare a mașinilor electrice și rastele pentru biciclete.

Cu un număr de 19 case de marcat, dintre care 10 express, de tip self-service, noul Kaufland asigură un flux rapid de clienți și timp redus pentru achitarea cumpărăturilor. Mai mult, clienții pot folosi serviciul K-Scan pentru a scana produsele pe măsură ce le adaugă în coș, finalizând plata la casa de marcat.

Investiţii în România şi contribuţii la buget

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.500 de magazine în 8 țări, 155.000 de angajați și o rețea de 169 de magazine în România.

În 2022, Kaufland a investit local 315 milioane de euro. Marele retailer a avut o contribuţie la bugetul statului de 214 milioane de euro.

Compania a  încheiat anul 2022 pe plan local cu o cifră de afaceri de peste 16 miliarde de lei (circa 3,4 miliarde de euro).