Un nou salt marchează finalul lunii martie la Profi: depășirea numărului  de 1100 de magazine Partener. Cu 28.000 de angajați în 1.654 de magazine proprii şi Partener prezente în 795 de localități urbane și rurale, compania este în top angajatori privaţi din România.

Acest model de afacere partener de retail se poate dovedi deseori profitabil pentru cine dorește să devină antreprenor. “Modelul este deosebit de apreciat, implică riscuri financiare minime și te poti bucura încă de la început de vizibilitate în piață, de un pool de clienți fideli, de strategiile de marketing precum și de celelalte avantaje oferite de o mare rețea de retail,” a declarat Magda Amarie, Directorul Operațional care coordonează activitatea magazinelor Partener Profi.

Faptul că retailerul oferă magazine la cheie, cu toate investițiile făcute deja în amenajarea spaţiului, mobilier, echipamente și totodată plăteşte cheltuielile curente de funcționare explică de ce în zone precum Oltenia și Moldova, peste 95% dintre magazinele Profi sunt acum gestionate de Parteneri.

Odată cu modificarea strategiei sale, în 2020, Profi și-a îndreptat atenția către identificarea unui număr mai mare de parteneri care să-i gestioneze magazinele. Până la sfârșitul anului 2024, 99% din magazinele rețelei urmează să fie gestionate de Parteneri.

Sistemul presupune ca Partenerul să își înființeze o societate comercială și să angajeze personalul necesar pentru operarea magazinului la standardele stabilite de Profi, cel mai adesea fiind vorba chiar de personalul existent la momentul preluării. Pentru serviciile de management și operare a magazinului, Profi oferă Partenerului un buget garantat lunar, un comision lunar din vânzări și un bonus anual. În funcție de performanță, Partenerul își poate influența în mod direct câștigurile lunare.

Cele patru formate de magazin ale rețelei sunt Profi Super, Profi City, Profi Go și Profi Loco. Peste 94% din produsele comercializate provin de la furnizori din România. Cifra de afaceri a rețelei, de 11,6 miliarde lei, plasează compania pe locul trei în retailul românesc.