Prăjiturile tradiţionale, încă în top la Cofetăriile Delice

Peste 140.000 de Eclere, 100.000 de Amandine și 90.000 de Savarine au consumat cei care care au trecut prin Prahova sau care au comandat prăjituri de la Cofetăriile Delice în 2017.
Pentru că sunt tradiționaliști când vine vorba de prăjituri, Savarina, Ora 12 sau Amandina încă sunt în top, chiar dacă mulţi clienţi ştiu bine ce înseamnă un Mousse sau o prajitură Mon Amis cu ciocolată belgiană.
„Deși în București vindem prăjituri create în ultimii ani, sunt o serie de bucureșteni care se opresc pentru prăjiturile noastre tradiționale în Ploiești sau Câmpina. Aceștia vor să manânce o Amandină sau o Indiană, așa cum o făceau în copilărie,” susține Carmela Dragomir, cofondator al Cofetăriilor Delice.
Din cifrele realizate de Cofetăriile Delice, în anul 2017, rezultă că românii preferă încă deserturile tradiționale.
Cu cremă naturală de vanilie și glazură de ciocolată belgiană, eclerul se poziționează pe locul unu în preferințele românilor. În 2017, Cofetăriile Delice au vândut peste 140.000 eclere în cofetăriile proprii, în localurile afiliate sau direct către clienţii care au comandat online și telefonic.
Locul doi în topul nostru este ocupat de clasica Amandină. Deși este o prăjitură tradițională, blatul și glazura cu cacao belgiană De Zaan îi oferă un aer modern. Cererea pe piață în 2017 a fost de peste 100.000 amandine.
Pe locul trei, în preferințele autohtone rămâne tradiționala savarină. Românii sunt tot mai preocupați de originea și natura ingredientelor folosite la rețete.
Savarina de la Cofetăriile Delice conține blat cu ou, drojdie și friscă naturală, deci cu un gust intens de lapte. Circa 90.000 de români au mâncat acest desert de la Cofetăriile Delice în 2017.
Inclusiv deserturile Ora 12 și Indiana au fost pe „buzele” românilor. Cele două deserturi reimaginate de către Carmela Dragomir, singurul cofetar român medaliat cu aur la Olimpiadele Mondiale de cofetărie din Elveția, se află pe lista preferinţelor.
„În cofetăriile noastre, prăjiturile tradiționale rămân cele mai vândute. În Câmpina și în Ploiești, dar și în toată țara prin comenzi, prăjiturile tradiționale au depășit 60 de procente din vânzările Cofetăriilor Delice”, spune Laurențiu Dascălu, director general Cofetăriile Delice.
Contemporan și haute couture
Mousseurile speciale cu ciocolată belgiană au fost vândute la peste 120.000 de români în 2017, prăjiura Trilogie, la peste 110.000 de bucăți.
Desertul Belcolade a fost comandat de aproape 80.000 de români și este în continuare la mare căutare în rândul consumatorilor de deserturi rafinate, fiind comandat în întreaga țară.
Cofetăriile Delice au încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de aproximativ 22 milioane de lei. Pentru cele 7 localuri și laboratorul Cofetăriile Delice, lucrează aproximativ 170 de angajați, o bună parte din cofetari fiind instruiți la locul de muncă de Carmela Dragomir.
Cofetăriile Delice se află în Câmpina, Bușteni și Ploiești, comenzile primite de laboratorul din Câmpina sunt distribuite oriunde în țară cu mașinile proprii.