BistroMar, restaurant care oferă o bogată gamă de specialități din pește sălbatic, de acvacultură și fructe de mare, exclusiv marca Alfredo Seafood, a fost deschis în Piaţa Floreasca, cu o investiție de 200.000 de euro.

Restaurantul a fost deschis de Mihai Cristian Dărmănescu, fondatorul Alfredo Seafood, una dintre cele mai importante mărci locale de peşte şi fructe de mare și de sora acestuia, Diana Dărmănescu (foto mai jos), antreprenoare în industriile farma și producția de ambalaje.

Ținta pentru primul semestru de activitate este atingerea pragului de rentabilitate, urmând ca la finalul lui 2019 să înregistreze o cifră de afaceri de 100.000 de euro lunar. Ulterior se dorește stabilizarea cifrei de afaceri la circa 1 milion de euro anual.

Restaurantul este situat în București, în incinta Pieței Floreasca, pe strada Banul Antonache nr. 41 și are de o suprafață de 50 mp în interior și de o terasă de 30 mp.

Axat pe conceptul de live cooking, BistroMar este un Gourmet Bistro iar printre particularitățile restaurantului se numără pregătirea specialităților direct în fața clienților, care pot discuta cu bucătarii și le pot cere sfaturi culinare sau pot solicita anumite personalizări ale rețetelor, în funcție de gust.

BistroMar este unul dintre foarte puținele restaurante din Capitală în al cărui meniu se regăsesc numeroase specialități din pește sălbatic. Un alt avantaj este varietatea extrem de mare de soiuri de pește și fructe de mare, care provin din toate colțurile lumii.

O parte dintre ele sunt produse ultra proaspete, pescuite și transportate în țară în intervale ce variază între 10 și maximum 60 de ore. Specialitățile marine și oceanice inedite și foarte proaspete sunt expuse într-o vitrină cu gheață de unde clienții pot alege ce anume doresc să testeze.

Preţuri şi preparate vedetă

Din punct de vedere al prețurilor, BistroMar se încadrează în segmentul medium-high, o masă de prânz pentru o persoană situându-se în jurul a 90 de lei în regim à la carte și a 60 de lei în cazul meniului zilei.

Printre preparatele vedetă ale meniului BistroMar se numără: codul negru de Alaska, creveți Black Tiger tempura cu sos wasabi, caracatița “a la Galiego” cu cartofi copți. Printre aperitive se regăsesc: tartarul de ton cu avocado, tartarul de somon cu mago, fritto misto sau anșoa fritti cu sos special BistroMar.

Meniul conține preparate pentru toate gusturile, cum sunt: hamsiile prăjite, salata de icre sau borșul de sturion etc.

Deschiderea BistroMar este un proiect de suflet, la care mă gândesc de 4 ani. După 15 ani de experiență în alegerea și prelucrarea celor mai bune soiuri de pește și fructe de mare, acest pas mi s-a părut firesc. Alfredo Seafood are deviza pește perfect ales, iar acum, prin BistroMar, avem ocazia să aducem aceste produse de cea mai bună calitate direct în farfuria consumatorilor”, a declarat Mihai Cristian Dărmănescu, director general BistroMar și fondator Alfredo Seafood.

Restaurantul a fost gândit ca o îmbinare între un Gourmet Bistro unde sunt servite specialități savuroase gătite după rețete semnate de Chef Cătălin Jernoiu (foto mai jos) și o pescărie unde se vând atât produse crude, vrac, cât și ambalate.

De asemenea, clienții pot alege și varianta take away, luând acasă preparatele pregătite chiar în fața lor. Pe viitor, patronul ia în considerare extinderea BistroMar în sistem de franciză, dar deocamdată se concentrează de bunul mers al primei unități deschise.

De unde e adus peştele?

Peștele și fructele de mare, expuse în vitrina cu gheață provin în special  din mările continentale ale Europei, din surse mai apropiate, cum sunt: Grecia, Italia (Mediterana), dar și mai îndepărtate, cum sunt: Spania (Atlantic), Danemarca, Norvegia, Irlanda, Franța, Portugalia.

BistroMar propune și produse ambalate congelate, care provin de la distante mari: SUA, Rusia, Africa de Sud, India, Argentina.

Rețetele create de Chef Cătălin Jernoiu sunt asezonate cu sosuri și garnituri pentru care se folosesc lămâi, roșii, carciofi și mascarpone din Italia, legume baby (legume în miniatură complet coapte) din Belgia, verdețuri de la furnizori locali atent verificați etc.

Printre specialitățile vedetă, dintre care o parte se gasesc doar la BistroMar, se află:  tonul roșu proaspăt, dorada regală sălbatică, lupul de mare, creveții sălbatici de Argentina, pagel (dorada roz), scorpia de mare, rândunica de mare, John Dory (peste dulgher), dentex, seriola, limba de mare, calcanul, peste spada, scoici St. Jacques, stridii, langustine, pește unditar, dar și pești comuni cum ar fi codul, merluciul, macroul și heringul.

“Unul dintre obiectivele BistroMar este și sprijinirea campaniei de creștere a consumului de pește la minimum o masă pe săptămână. Printre cele mai mari probleme, care mențin România pe locurile codașe în Europa în ceea ce privește consumul de pește pe cap de locuitor, este aparentă dificultate a pregătirii sale. Noi, la BistroMar, încercăm să și explicăm clienților care sunt cele mai eficiente metode de gătit, ne ocupăm de filetat, desolzire etc., așadar continuăm în mod direct procesul de educare despre care am tot vorbit în ultimii doi ani”, a concluzionat Mihai Cristian Dărmănescu.

BistroMar este primul magazin de desfacere a produselor marca Alfredo Seafood, brand cu o experiență de 15 ani în selectarea, importul, prelucrarea și distribuția produselor de pește și fructe de mare.