Lanţul de restaurante McDonald’s, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de restaurante cu servire rapidă, intră pe piaţa din Brăila printr-o unitate de tip drive-through, situată în cadrul Parcului de Retail Penny, dezvoltat de grupul REWE prin remodelarea unei foste unităţi XXL.

Noul restaurant McDonald’s va avea o suprafaţă de aproximativ 360 de metri pătraţi şi se va întinde pe un teren de circa 1.000 de metri pătraţi.

Daniel Boaje, Director General Premier Restaurants Romania (foto mai sus): „Cu noul restaurant din Brăila, McDonald’s își mărește familia de angajați cu o echipă locală de 70 de oameni, iar recrutările continuă.”

Tranzacţia de închiriere a fost intermediată de firma de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, care gestionează şi procesul de administrare a parcului de retail.

Bogdan Marcu, Partner Retail Agency, Cushman & Wakefield Echinox (foto mai sus): „După inaugurarea parcului de retail Penny Market de la sfârşitul anului trecut, suntem bucuroşi să putem marca pe harta oraşului primul restaurant McDonald’s din Brăila, ȋn cadrul acestei locaţii.”

În cadrul proiectului situat pe Calea Călăraşilor, în zona central – sudică a oraşului, mai funcţionează magazine operate de retailerii Penny, JYSK şi Pepco.

Premier Restaurants Romania, compania care operează brandul McDonald’s în România, are ȋn momentul de faţă o reţea de 76 de restaurante în 23 de oraşe din ţară.

Despre McDonald’s în România

Începând cu anul 2016, McDonald’s este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare a restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania şi Malta. Premier Capital plc operează 142 de restaurante, peste jumătate dintre ele având McDrive şi numeroase cafenele McCafé.

În România, McDonald’s este lider al pieţei restaurantelor, cu 76 de restaurante în 23 de oraşe. Până în prezent, compania a investit peste 800 de milioane de lei în România, are 5.000 de angajaţi şi primeşte zilnic peste 200.000 clienţi.