Importatorul local de vinuri Lerida International  a lansat oficial vinurile produse sub marca lui Francis Ford Coppola, cunoscutul regizor italian.
“Am decis sa aducem pe piata din Romania vinurile lui Francis Ford Coppola, pentru ca in podgoria din California a celebrului regizor sunt cultivate soiuri premium, care au parte de conditii optime de sol, umiditate si de clima. Am avut insa si un argument emotional, foarte puternic: marelui regizor ii place tara noastra”, a declarat Bogdan Ciocoveanu, directorul general al Lerida International.
Producerea vinului este o traditie in familia celebrului regizor italian. Bunicul sau, Agostino Coppola, obisnuia sa faca vin in subsolul cladirii apartamentului sau din New York. Pasiunea pentru vin, pentru mancare si pentru aventura l-a determinat pe Francis Ford Coppola sa deschida in luna iulie 2010 o vinarie situata in inima Californiei (Alexander Valley).
 Din portofoliul de vinuri al Francis Ford Coppola Winery, Lerida importa sortimentele Claret, Pavillion Chardonnay White si Diamond Red Blend din Diamond Collection ®, Cabernet Sauvignion, precum si Sofia – Blanc de Blanc si Sofia – Rose. Brandul sofia este un brand special pentru Francis Ford Coppola Winery, numit dupa fiica regizorului si produs special pentru femei.
Costul unei sticle de vin este de sub 20 de euro.