Dragoș Constantinescu, director la British American Tobacco peste nordul Europei Centrale şi ţările baltice (Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Lituania, Letonia şi Estonia) acoperind diviziile Commercial și Electronic Cigarettes din aceste piețe, a fost numit președinte al Ursus Breweries, poziție pe care o va ocupa începând cu 2019, în timp ce Igor Tikhonov a preluat rolul de Președinte al Kompania Piwowarska, divizia Asahi Breweries Europe Group din Polonia.

Noul director numit se alătură astfel companiei Ursus Breweries, venind de la British American Tobacco, unde şi-a început cariera acum 16 ani, ocupând diverse funcții, toate pe plan internațional.

Şi-a început cariera la divizia de export BAT din Amsterdam, parcurgând succesiv roluri cu responsabilitate crescută în domeniul financiar, precum și funcții de conducere la nivel național și regional în Marea Britanie, Belgia, Olanda, Suedia, Norvegia și Polonia. Asta până de curând când a supervizat zona de nord a Europei Centrale și țările baltice.

Paolo Lanzarotti, CEO al Asahi Breweries Europe Group, a afirmat: „Suntem încântați să anunțăm numirea lui Dragoș Constantinescu în funcția de Președinte al Ursus Breweries. Dragoș Constantinescu are o experiență foarte bună și este apreciat pentru funcțiile de executiv deținute până acum”.

Dragoș Constantinescu (foto mai sus) a adăugat: „Sunt încântat să mă alătur lumii captivante a berii și să descopăr mai multe despre această industrie”.

Ursus Breweries este divizia din România a Asahi Breweries Europe Group. Grupul a fost înființat în Aprilie 2017, în urma achiziționării fostelor operatiuni de afaceri ale SABMiller din Europa Centrală de către al Asahi Group Holdings, cu sediul în Japonia.

Despre Ursus Breweries

Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Stejar, Azuga, Pilsner Urquell, Meantime, Asahi Super Dry și St. Stefanus, alaturi de marca de cidru Kingswood.

Despre Asahi

Asahi Group Holdings este o afacere globală, cu operaţiuni în peste 100 de ţări din întreaga lume, în domenii precum producţia de bere, a băuturilor alcoolice, a băuturilor răcoritoare şi a produselor alimentare. În industria berii, Asahi deţine un portofoliu diversificat, care include mărcile simbol Asahi Super Dry, Peroni Nastro Azzurro şi Grolsch. În 31 martie 2017, Asahi Group Holdings Ltd. a finalizat achiziția fostelor operaţiuni de afaceri și mărci deţinute de SABMiller în Europa Centrală și de Est – care include afacerile din Republica Cehă, Republica Slovacă, Polonia, Ungaria și România și alte active conexe, inclusiv operaţiunile de export din Europa şi Coreea de Sud. Începând cu data de 1 aprilie 2017, noua companie funcţioneaza sub numele de Asahi Breweries Europe Group (ABEG).