In prima luna si jumatate de la lansarea serviciul de vanzari online, platforma IKEA a inregistrat nu mai putin de 3.500 de comenzi. Din acestea, 17% au venit din Bucuresti, iar restul din tara.

IkeaLa 30 de minute de la lansarea bannerului pe site-ul nostru aveam deja prima comanda. Clientul a comandat patul cu depozitare MALM. Intr-o luna si jumatate de la lansare am ajuns la 3.500 de comenzi plasate. Am avut comenzi si din Bucuresti, dar si din Viseul de Sus”, a declarat Mihaela Muresan, marketing manager IKEA Romania.

In provincie cele mai multe comenzi au venit din judetele Cluj, Timis, Iasi si Constanta.

Dupa numarul de bucati comandate, cele mai vandute articole au fost:  un ceas de perete, scaune pentru copii  si scaune pliante.  Valoarea celei mai mari comenzi a fost de 22.000 lei (TVA inclus, fara costurile de colectare si transport).

Retailerul de mobila IKEA a inregistrat in anul de catalog 2014 (1 septembrie 2013 – 31 august 2014) vanzari in valoare de 468,4 milioane de lei, in crestere cu 6,45%.
Anul trecut 3,2 milioane de persoane au trecut pragul magazinului Ikea din Baneasa care au achizitionat 13,2 milioane de produse. Dintre acestea, 60% au fost obiecte de mobilier, iar 40% accesorii si decoratiuni.

Hennes Comoda
Familia HEMNES (mobilier de depozitare pentru dormitor, living si baie) a avut cel mai mare succes.
ikea-fructiera-etaje__0245793_PE384609_S4 (200x200)
Familia de tigai, oale, borcane si ustensile de bucatarie IKEA 365+ a atins si anul acesta cel mai mare numar de vanzari
  • Dintre produsele de mobilier, familia HEMNES (mobilier de depozitare pentru dormitor, living si baie) a avut cel mai mare succes.
  • Dintre accesorii si decoratiuni, familia de tigai, oale, borcane si ustensile de bucatarie IKEA 365+ a atins si anul acesta cel mai mare numar de vanzari.Departamentul IKEA FOOD, compus din restaurantul IKEA, Magazinul de Delicatese Suedeze si Bistro a inregistrat vanzari cu 3% mai mari fata de anul trecut.