Gigantul american Procter&Gamble a vandut fabrica de detergenti de la Timisoara grupului german Dalli, care produce marci private, potrivit surselor MEDIAFAX. In urma acordului, Dalli va mai produce marcile de detergenti ale P&G pentru inca trei ani.

P&GProcter & Gamble a achizitionat in 1995 fabrica de detergenti si inalbitori Detergenti SA Timisoara, investitia initiala depasind 40 de milioane de dolari.

Fabrica de la Timisoara producea detergenti pentru rufe sub bradurile Ariel, Tide si Bonux, dar si detergent de vase Fairy, pe care le livra atat pe plan local, cat si la export, in tarile din regiune.

Potrivit datelor de pe site-ul companiei, Dalli Group produce detergenti de rufe, de vase si produse cosmetice sub marca privata in sapte fabrici situate in Germania, Olanda, Spania si Austria.

In 2010, Procter&Gamble (P&G) a mai inaugurat la Urlati, in judetul Prahova, o fabrica de sampoane si produse de ingrijire a parului, in care au fost investiti peste 100 de milioane de dolari, aceasta fiind si prima investitie greenfield a grupului american in Romania.