Fostul magazin de bricolaj OBI din Sibiu a fost preluat de retailerul de materiale de constructii si gradinarit Hornbach, dupa o lupta a ofertelor dintre Hornbach si Praktiker. Deschiderea noii locatii este planificata in intervalul martie 2015 – februarie 2016.

Mugurel Horia-Rusu, Directorul General al Hornbach “Hornbach a preluat fosta locatie OBI din Sibiu, inchisa inca din luna iulie a acestui an, si, in urmatoarea perioada, vom incepe reamenajarea acesteia si transformarea sa intr-un magazin la standardele Hornbach”, a declarat Mugurel Horia-Rusu, directorul general al Hornbach. Acesta a adaugat ca deschiderea noii locatii este planificata pentru urmatorul an financiar (martie
2015 – februarie 2016).

Hornbach opereaza deja in Romania cinci magazine de materiale de constructii si gradinarit.  Trei dintre magazinele Hornbach se afla in Bucuresti, alaturi de unul in Brasov si unul in Timisoara. Astfel, prin deschiderea locatiei din Sibiu, compania isi consolideaza prezenta in Transilvania.

Potrivit reprezentantului companiei, pozitia noului magazin este avantajoasa din punct de vedere al traficului, aflandu-se pe
artera nordica a orasului, in directia Medias, aproape de punctul de intrare pe autostrada Sibiu Nord.

Noul magazin din Sibiu va dispune de o suprafata de vanzare interioara de 10.000 de metri patrati si va asigura locuri de munca pentru aproximativ 100 de persoane, interviurile de angajare fiind planificate pentru primavara anului 2015.

Omul de afaceri Omer Susli care a preluat Praktiker a declarat la inaugurarea magazinului din Targu-Jiu ca a depus o oferta pentru magazinul OBI din Sibiu.

In Sibiu mai exista un magazin de bricolaj Baumax, lant de magazine de profil preluat de Leroy Merlin.