Lantul de retail PROFI incheie anul 2014 cu 275 de magazine, planul acestuia pare insa ca vizeaza o posibila dublare a retelei actuale.

Intentia noastra nu este sa vindem acum lantul care poate creste cu usurinta la mult  de peste 500 de unitati, ci sa il dezvoltam in continuare”,  a declarat Cristian Nacu, Partener Enterprise Investors, fondul de investitii care a preluat in proportie de 100% magazinele PROFI in 2010.

ProfiFondata cu incheierea anului Daniel Cirstea, actualul director operational, devine director general, in locul lui Pawel Musial care a dezvoltat lantul de la 67 de magazine in 2009, la actualele 275.

Cand, in 2010, fondul de investitii Enterprise Investors a preluat in proportie de 100% magazinele PROFI, Pawel Musial era membru al consiliului de supraveghere si, datorita experientelor acumulate in retail in Polonia, Rusia si Ucraina, s-a decis implicarea sa directa in conducerea PROFI pentru a grabi cresterea retelei.

In luna decembrie au fost inaugurate ultimele sase magazine PROFI din anul 2014, la Bacau, Tulcea, Bucuresti, Topoloveni, Plopeni si Timisoara.

Magazinul din  Bacau se afla la parterul unei cladiri rezidentiale de pe str. Milcov nr. 134, are o suprafata totoala 487 din care sala de vanzari masoara 365 mp si se prezinta in format standard. Acesta este al patrulea PROFI din orasul Bacau si al optulea din judetul cu acelasi nume.

Proaspat inaugurata unitate din Tulcea este a doua din localitate si se afla la parterul unui centru comercial de pe Str. Mica. Ea se prezinta in format standard si are o suprafata totala de  801 mp, din care sala de vanzari acopera 442 mp.

Cel mai recent magazin din Bucuresti este al 28-lea din localitate, un City amplasat la parterul unei cladiri comerciale. Are o suprafata totala de 395 mp si o sala de vanzari de 290 mp.

Magazinul din Topoloveni, judetul Arges, se afla pe str. Parcului 14, in format standard, cu o suprafata totala 665 mp, din care sala de vanzari masoara 430 mp.

Magazinul din Plopeni, judetul Prahova, este amplasat pe str. Republicii 19A si functioneaza in format standard, avand o suprafata totala de 959 mp, cu o sala vanzari de 658 mp.

Ultimul magazin PROFI inaugurat in 2014 se afla la Timisoara, judetul Timis, pe Bd. Cetatii nr. 79. El functioneaza in format City, avand o suprafata totala 320 mp si o  sala de vanzari de 215 mp.