Retailerul de materiale de bricolaj Hornbach ofera trei sfaturi pentru izolarea mansardei si a evita degradarea acoperisului, aparitia mucegaiului si, cel mai important, costurile ridicate la incalzire pe timp de iarna. 

Izolarea mansardei

„Cel mai important risc in cazul unei termo sau hidroizolari defectuoase este degradarea ireversibila a sarpantei din lemn si acoperisului casei. Urmeaza apoi aparitia mucegaiului pe suprafata interioara a placarii acoperisului, care poate ameninta sanatatea celor care locuiesc in interiorul casei. In plus, o izolare incorect realizata nu va permite reducerea costurilor de incalzire pe perioada iernii”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, directorul general al companiei Hornbach Romania.

Reprezentantul companiei a dat urmatoarele sfaturi pentru izolarea corecta a mansardei:

1. Alegerea corecta a unui produs termoizolant elastic si compresibil care sa umple complet spatiile neregulate din interiorul sarpantei

Daca alegerea termoizolantului s-a facut corect atunci spatiile vor fi perfect acoperite. Astfel, termoizolarea va reduce semnificativ consumul de energie termica pe timpul iernii si va preveni aparitia umiditatii.

2. Utilizarea produselor din vata minerala de sticla semirigide

Pentru o termoizolare eficienta a spatiului mansardat se recomanda produsele din vata minerala de sticla semirigide, care prezinta o conductivitate termica mica. Mai mult, in cadrul acestui prim pas al procesului de izolatie trebuie asigurata si protectia lemnului impotriva umiditatii folosind membrane de control cu permeabilitate variabila.

3. Surpevizare

„Sfatul nostru este ca procesul de izolatie sa fie supervizat de catre un constructor profesionist, care cunoaste instructiunile de instalare furnizate de catre producator si este capabil sa aleaga corect cele mai eficiente produse pentru un astfel de proiect”, sustine Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al companiei Hornbach Romania.