Kaufland va implementa încă din data de 10 decembrie legea reducerii cotei standard de TVA de la 20 la 19 la sută, act normativ ce urmează să intre în vigoare abia la 1 ianuarie. Retailerul își propune să atragă cât mai mulți cumpărători în perioada sărbătorilor printr-o manevră abilă de reducere a prețurilor la mai multe categorii de produse: băuturi alcoolice, detergenți, produse de curățat, produse cosmetice, flori și plante necomestibile și alte produse nealimentare. Noile prețuri micșorate vor fi semnalate clienților la raft prin etichete speciale albastre.

Dacă niciun alt retailer nu se va grăbi să-i urmeze exemplul, Kaufland poate fi prima companie din țară ce aplică reducerea TVA mai devreme. Lovitura de imagine are bineînțeles și un preț, pe care Kaufland pare dispusă să-l plătească. Astfel, reducerea în avans va fi suportată exclusiv de către companie, iar pentru ca registrele contabile să fie în regulă, prețurile afișate pe bonul de casă vor conține în continuare TVA de 20%.

Cu cât se reduc prețurile

Conform formulei de calcul, modificarea cotei TVA de la 20% la 19% la produsele din categoriile menționate, echivalează cu o scădere a prețurilor de 0,83%. De exemplu: un produs cu prețul de 5,99 lei (cu TVA de 20% inclus) și care fără TVA costă 4,99 lei (5,99 lei/1,20), va avea prețul cu TVA calculat 19% de 5.94 lei (4,99 lei preț fără TVA x 1,19). Astfel, reducerea va fi de 0,83%, conform formulei: (5,99 lei – 5,94 lei)/5,99 lei x 100 = 0,83%.

„Ne bucurăm să venim în sprijinul clienților Kaufland cu prețuri și mai mici, astfel încât coșul de cumpărături pentru sărbătorile de iarnă să fie mai ieftin. Noua reglementare are un impact benefic în rândul românilor și în semn de susținere, Kaufland o aplică mai devreme în magazine, special pentru a fi alături de clienți în perioada aceasta și pentru ca întreaga familie să se bucure de sărbători îmbelșugate”, a declarat Valer Hancaș, Manager Corporate Affairs și Comunicare Kaufland România.

Kaufland Pascani

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine în 7 țări. Kaufland este prezent în România de 11 ani cu un număr de 111 magazine deschise și peste 15.000 de angajați.