Îi știți pe jucătorii de șah din Parcul Obor? Cei aflați aproape zilnic la mesele de piatră cu cu 64 de pătrate și care acceptă cu greu provocări de la novici și nu îngit sfaturi de la chibiți? Ei bine, pentru ei, dar mai ales pentru nepoții lor, Veranda Mall organizează două competiții: concursul de şah rapid pe echipe „Nepoţi şi bunici” şi „Veranda Chess Contest”.

Competițiile sunt organizate în parteneriat cu cu Asociaţia Clubul Sportiv Oxygen (Academia de Şah) și au loc pe 4, respectiv 26 februarie. Ambele vizează să atragă cât mai mulți tineri pasionați ai sportului minții, sprijiniți de părinți și bunici.

Primul concurs, cel de şah rapid pe echipe, intitulat generic „Nepoţi şi bunici”, va avea loc pe 4 februarie, în restaurantul Sushi Terra de la parterul centrului comercial. La competiție pot participa cel mult 30 de echipe formate dintr-un copil de până în 14 ani și un părinte sau bunic. Înscrierile au loc până pe 3 februarie la ora 15 și participarea nu costă nimic.

Pe 26 februarie se dă startul competiției „Veranda Chess Contest”, întrecere care se adresează exclusiv copiilor sub 14 ani și se va desfășura în patru etape. Debutul va avea loc acum, cu Winter Edition, fiind urmat de alte trei Spring Edition (26.03.2017), Summer Edition (11.06.2017) şi Autumn Edition (15.10.2017). În afară de date, important de reținut este și că părinții sau bunicii trebuie să scoată 50 de lei din buzunar pentru a acoperi taxa de participare a tinerilor jucători. Mai departe, nu e nevoie decât de calm, inspirație și gândire strategică.

„Pentru cei care vin la Veranda Mall căutăm constant noi posibilităţi de divertisment şi de petrecere a timpului liber. La începutul lunii februarie, ne-am îndreptat atenţia către bunici şi nepoţi, pentru care organizăm o competiţie de şah, iar pe 26 februarie lansăm Veranda Chess Contest, eveniment structurat în patru etape, care se va desfăşura pe parcursul întregului an. Pe lângă componenta distractivă, aceste activităţi au scopul de a dezvolta capacitatea de analiză, gândirea logică, dar şi abilităţile tactice ale participanţilor”, a declarat Andrei Pogonaru, dezvoltatorul Veranda Mall.