Carrefour se numără printre partnerii celui mai mare program de pre-accelerare pentru start-up-uri tehnice din România, Innovations Labs 2017. Compania va susține segmentul de retail al programului, unul care invită la utilizarea tehnologiilor de vârf pentru a transforma industria de vânzări prin personalizarea, flexibilizarea și optimizarea experiențelor clienților.

Innovation Labs 2017, eveniment a cărui perioadă de înscrieri tocmai a debutat, invită tinerii pasionați de tehnologie să își aducă ideile la viață într-un program de mentorat organizat la București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Sibiu. Evenimentul se va desfășura între 4 martie și 24 mai și este organizat de Tech Lounge cu sprijinul Carrefour, Orange, BRD Groupe Société Générale, Enel, precum și The Romanian-American Foundation, în calitate de partener strategic.

Structura programului Innovation Labs 2017

În primul rând, trebuie spus că în acest an, Innovation Labs urmărește șase direcții de dezvoltare: Agriculture, Cyber-Security, Energy, Health & Lifestyle, Retail și Smart Cities. Pentru fiecare domeniu în parte, echipele înscrise în concurs vor porni de la o idee și o vor dezvolta, o vor rafina, iar apoi cu sprijinul unor mentori, o vor vedea cum evoluează într-un prototip viabil.

„Innovation Labs oferă tinerilor o experiență de antreprenoriat și explorare personală. Participanții se întâlnesc cu mentori de excepție, antreprenori și profesioniști de vârf din IT, cu care au șansa de a lucra îndeaproape, învățând din experiența lor și din observațiile directe pe marginea produsului pe care îl dezvoltă. Este o oportunitate de a lucra real în echipă și de a-și extinde rețelele profesionale în ecosistemul antreprenorial românesc. Astăzi antreprenoriatul nu mai este o alternativă de carieră, ci un limbaj global vorbit atât în start-up-uri cât și în proiecte intraprenoriale, un stil profesional orientat spre designul de produs, înțelegerea pieței și a utilizatorilor. Innovation Labs a ajuns acum la a 5-a ediție, atrăgând în fiecare an tineri pasionați și dornici de a-și face auzită vocea prin intermediul noilor tehnologii”, a declarat Răzvan Rughiniș, co-fondator Innovation Labs.