Philip Morris International a început din acest an transformarea şi extinderea fabricii din Otopeni, proces care presupune investiţii de 490 de milioane de euro.

PMI a anunțat astăzi o investiție de 490 de milioane de euro pentru a transforma fabrica de țigări din Otopeni într-o unitate de producție a rezervelor din tutun care se folosesc împreună cu IQOS, dispozitivul Philip Morris International care încălzește tutunul în loc să îl ardă. Aceste rezerve din tutun sunt comercializate în prezent sub denumirea de HEETS.

Procesul retehnologizării fabricii a fost început anul acesta. În 2017, fabrica va trece printr-o prima fază a transformării, care presupune instalarea de aparatură tehnologică nouă, cu ajutorul căreia va fi demarată producția. Până în 2020, în fabrica de la Otopeni va fi gata procesul de transformare prin extinderea cu încă o secție de procesare a tutunului.

Fabrica din Otopeni va angaja suplimentar 300 de persoane, suplimentar celor peste 670 de locuri de muncă existente deja în fabrică, și va fi una dintre primele fabrici unde se vor produce și exporta produse din tutun cu potențial de risc redus.

“Cei peste 2,9 milioane de fumători adulți care au renunțat la fumat și au devenit utilizatori IQOS confirmă viziunea companiei de oferi o alternativă acestora”, a declarat Christos Harpantidis, Managing Director Philip Morris Balkans.

“Este, în egală măsură, un proiect important nu doar pentru piața locală, ci și pentru utilizatorii IQOS din întreaga lume”, a completat Branislav Bibic (foto mai jos), Director General Philip Morris România.

Fabrica din Otopeni va fi a treia fabrică Philip Morris International care va produce rezerve din tutun – HEETS. Cel mai recent anunț de investiție în construirea unei fabrici Philip Morris International, care să producă astfel de produse, a fost făcut în luna iunie a acestui an, în Germania.

Anterior, în octombrie 2016, compania a finalizat prima sa fabrică de producție a rezervelor din tutun, în Crespellano (Bologna, Italia). Prima țară în care au fost produse HEETS, la scară mică, a fost Elveția, la Centrul de Dezvoltare Industrială din Neuchâtel. Până la finalul anului 2018, Philip Morris International planifică să aibă o capacitate anuală totală de producție de aproximativ 100 miliarde de unități.

IQOS este un dispozitiv electronic cu ajutorul căruia se pot utiliza produsele fără fum ale Philip Morris International. Acest produs încălzește tutunul în loc să îl ardă și a fost lansat în 2014, fiind disponibil până în acest moment în orașe importante din peste 25 de piețe la nivel global.

Începând cu anul 2008, Philip Morris International a angajat peste 400 de oameni de știință și a investit peste 3 miliarde de dolari în cercetare si în dezvoltarea de noi produse.

Fabrica Philip Morris International din România este una dintre cele mai performante din ecosistemul Philip Morris International, aceasta beneficiind, de-a lungul timpului, de investiții constante în liniile de producție.

Despre Philip Morris International

Philip Morris International Inc. (PMI) deține șase dintre top 15 mărci și produse la nivel internațional, care sunt comercializate în peste 180 de piețe. Alături de fabricarea și comercializarea țigaretelor, incluzând Marlboro, marca de țigarete numărul unu mondial, dar și al altor produse de tutun, PMI este implicat în dezvoltarea și comercializarea produselor cu potențial de risc redus (Potential Reduced-Risk Products – RRPs).

PMI folosește termenul de ”produse cu potențial de risc redus” pentru produsele care prezintă, e probabil să prezinte sau au potențialul să prezinte un risc mai scăzut de a afecta în mod negativ fumătorii care utilizează aceste produse în loc să continue să fumeze, o alternativă pentru fumatul tradițional.

Despre Philip Morris România

În 1993, Philip Morris International a deschis o reprezentanță oficială în București și, patru ani mai târziu, compania a început construcția unei fabrici moderne în Otopeni. Philip Morris în România comercializează astăzi aproape 40 de variante de mărci și are peste 800 de angajați. În 2015, compania a lansat tehnologia IQOS pe plan local.