Aparatele usucă virusuri şi mucegaiul din aer, elimină mirosuri (de mâncare sau de ţigară din haine şi chiar mirosul din pantofi), elimină factorii alergeni. Noua tehnologie presupune purificarea aerului prin ionizare direct în atmosfera încăperii în care sunt așezate aparatele și nu în interiorul dispozitivului. Sharp deschide astfel piața de purificatoare de aer cu tehnologia Plasmacluster, având la bază o tehnologie de ultimă oră dezvoltată în Japonia. În România, gama de purificatoare este pusă pe piață de Vestel Polonia, sucursala gigantului turc cu același nume. Tehnologia este extrem de populară în Asia şi ar putea fi şi în Europa.

Jetul uşor de aer cu ioni ia doar ce e în aer (adică nu ia praful de pe mobilă sau de pe pat). E de subliniat că produsele sunt deplasabile şi, pe lângă curăţarea aerului, pompează şi umiditate în încăperile unde sunt puse. Printre consecinţele acţiunii aparatelor se mai numără şi un somn mai bun şi o respiraţie mai uşoară.

“Testăm piața din România, de ceva timp, cu câteva modele și am hotărât ca din acest an să intrăm masiv pe segmentul purificatoarelor cu o gamă de 10 modele. Spre exemplu, în Polonia, o piață la care ne putem raporta ca evaluare, vânzările de astfel de echipamente au început timid, acum câțiva ani, iar în prezent acestea au crescut exponențial, atingând un nivel de peste 25.000 unități vândute anul trecut. Pe un model asemănător de evoluție, evaluăm că în următorii 5 ani putem ajunge și noi la același nivel”,  declară Bogdan Pasat (foto mai sus), reprezentantul Sharp Home Appliances,  Vestel.

Ce este Plasmacluster-ul și cum funcționează pe purificatoarele de aer SHARP

Tehnologia de purificare implementată pe noile dispozitive setează o categorie nouă de produse pe piața locală.

“Dacă vorbim în general despre purificatoare de aer, este la îndemână să asimilăm purificatoarele SHARP cu Plasmacluster acestei categorii. Dar nu este așa. Numele generic de <<purificator de aer>> poate genera confuzie. Astfel, trebuie explicat faptul că aparatele SHARP realizează purificarea aerului prin ionizare direct în atmosfera încăperii în care sunt așezate, și nu în interiorul dispozitivului, așa cum se întâmplă în cazul altor aparate, pentru care producătorii precizează că la bază au același proces fizico-chimic”, explică Bogdan Pasat.

Usucă virusuri şi mucegaiul din aer. Elimină mirosuri

Pe scurt, tehnologia Plasmacluster din interiorul unui purificator SHARP eliberează în aer ioni pozitivi și negativi, în concentrații foarte mari. Ionii se atașează de toți poluanții din aer, extrăgând hidrogenul din aceștia pentru a se echilibra. Astfel, poluanții sunt  neutralizați.

Prin activarea și gestionarea acestui fenomen fizico-chimic purificatorul SHARP cu Plasmacluster devine extrem de eficient în combaterea particulelor de mucegai, praf, bacterii, viruși și mirosuri neplăcute.

“Un astfel de aparat nu ar trebui să lipsească din casele celor care se confruntă cu alergii sau care au probleme cu respirația. De asemenea, un purificator cu Plasmacluster își va dovedi eficiența maximă în casele fumătorilor sau posesorilor de animale, eliminând în totalitate acel miros remanent pe care îl cunoaștem cu toții în astfel de interioare. În plus, purificatoarele SHARP gestionează și nivelul de umiditate din încăperi, menținându-l în parametrii ideali”, adaugă Bogdan Pasat.

Astfel de aparate se pot dovedi extrem de utile, pe lângă apartamente şi în grădiniţe, unde se iau frecvent răceli şi gripe.

Neutralizarea energiei electrostatice

Energia electrostatică cauzează oboseală foarte mare, într-o încăpere unde există multe dispozitive electronice multe.

O altă funcție a echipamentelor de purificare cu Plasmacluster de la SHARP rezidă în neutralizarea energiei electrostatice, care se acumulează în încăperi în timpul funcționării diverselor echipamente electronice.

Eficiența și schimbările reale produse în viața utilizatorilor de tehnologia de purificare a aerului Plasmacluster i-a determinat pe japonezi să o implementeze pe mai multe categorii de produse SHARP, cum ar fi frigidere, aparate de aer condiționat, purificatoare de mașină, chiar și uscătoare de păr.

Preţuri şi perspective

Preţurile pornesc de la 900 de lei şi pot ajunge pentru vârfurile de gamă la 3.700 de lei.

Reprezentanţii companiei se aşteaptă să vândă 20 – 30.000 de unităţi anual şi în România, peste 4-5 ani

Despre SHARP Home Appliances Europe

Pe piața europeană, produsele SHARP sunt operate sub licența companiei turce VESTEL.

De-a lungul anilor, brandul japonez SHARP a fost recunoscut pentru inovațiile aduse în zona audio-video, business systems și panouri solare. SHARP este cunoscut prin inovațiile aduse în domeniul producției de LCD (Liquid Crystal Display), în 1986 lansând, în cadrul direcției de cercetare a companiei, Liquid Crystal Display Laboratories. SHARP Home Appliances este o nouă direcție de business și producție care are ca focus îmbunătățirea experienței consumatorilor în casele lor.