KitchenShop a ajuns la o cifră de afaceri de 10 milioane de euro, deține o rețea de 18 magazine: 17 deschise în cele mai mari orașe din România și unul în Budapesta, Ungaria. Pentru anul în curs, fondatorul Laurențiu Ilie pregătește deschiderea unui al doilea magazin în Budapesta, a unui magazin în Craiova și a unui al doilea magazin atât în Timișoara, cât și în Cluj-Napoca.

 

KitchenShop, cel mai mare retailer de vase pentru gătit, ustensile și accesorii pentru bucătărie din România, aniversează anul acesta 10 ani de existență. Business-ul 100% românesc fondat de Laurențiu Ilie a evoluat de la o cifră de afaceri de un milion de euro în 2010 la 10 milioane de euro în 2018. În prezent, compania are 156 de angajați și, pe lângă reţeaua de magazine are şi platforma de vânzare online www.kitchenshop.ro.

„Acum 10 ani am fondat business-ul pornind de la pasiunea mea pentru gătit și nevoia de a găsi ustensile de calitate și pe piața din România; de-atunci am crescut și continuăm să creștem într-o categorie de piață în plină dezvoltare, care se bucură de tot mai multă simpatie și interes. Din ce în ce mai multe persoane sunt atrase de cooking. Gătitul nu mai este o simplă necesitate, ci a devenit, pentru mulți, o pasiune, un tool de dezvoltare personală sau chiar o direcție de reorientare profesională. KitchenShop este alături de aceste persoane, pentru a le face experiența cât mai plăcută, prin varietatea de produse de calitate pe care le oferim”, a declarat Laurențiu Ilie, Director General și proprietar KitchenShop.

Cele mai mari vânzări

Pentru KitchenShop, 2018 a fost anul cu cele mai mari vânzări. În 2019, Laurențiu Ilie estimează o cifră de afaceri de aproximativ 11 milioane de euro. Anii cu cea mai mare creștere procentuală au fost 2013, cu o creștere de 40% față de 2012, ca urmare a începerii distribuției brandului BRITA și 2016, când, datorită deschiderii a șase noi magazine, cifra de afaceri a crescut cu 40% față de 2015.

Bucureștiul reprezintă zona cu cele mai mari vânzări: magazinele de aici au înregistrat anul trecut 43% din totalul vânzărilor KitchenShop în România, în timp ce 24% din comenzile online au fost plasate tot din Capitală.

Branduri de top importate

KitchenShop comercializează o gamă largă de vase pentru gătit, ustensile și acesorii pentru bucătărie, dar și produse pentru servirea mesei și a băuturilor, de la branduri consacrate precum: KitchenAid, Zwilling J.A. Henckels, Emile Henry, SodaStream și AMT. Cele mai apreciate produse din portofoliu sunt aparatele SodaStream pentru prepararea sifonului acasă, produsele germane BRITA pentru filtrarea apei de la robinet și legendarul mixer multifuncțional KitchenAid Artisan – cel recunoscut drept “#1 mixer brand in the world”, care împlinește anul acesta 100 de ani.

Platforma gătesc.ro, un răspuns la trendul de gătit

Cu ocazia aniversării a 10 ani de la inaugurarea primului magazin, KitchenShop lansează și website-ul gătesc.ro. Acesta este o platformă online care vine în sprijinul bucătarilor amatori și profesioniști, oferindu-le acces la rețete culinare testate și atent selectate, precum și șansa de a câștiga bani în schimbul publicării propriilor rețete.

“Cu lansarea gătesc.ro ne dorim să creăm cea mai complexă platformă socio-culinară din România. În 2019, aceasta va fi una dintre prioritățile noastre în ceea ce privește investițiile“, a spus Laurențiu Ilie.

Planuri pentru 2019

În 2019, KitchenShop își extinde portofoliul de branduri partenere cu Veritable – brand franțuzesc, cu produse din categoria “smart home”. Planurile pentru acest an vizează, de asemenea, dezvoltarea magazinului online www.kitchenshop.ro, în linie cu cerințele e-commerce-ului modern și extinderea rețelei de magazine fizice, atât în țară, cât și în Ungaria și alte țări vecine cu România. Astfel, KitchenShop pregătește deschiderea unui al doilea magazin în Budapesta, a unui magazin în Craiova și a unui al doilea magazin atât în Timișoara, cât și în Cluj-Napoca.

Despre KitchenShop

KitchenShop este cel mai mare retailer de vase pentru gătit, ustensile și accesorii pentru bucătărie din România. O companie cu capital 100% românesc, KitchenShop a deschis primul magazin în anul 2009. De-a lungul celor 10 ani, KitchenShop s-a menținut în topul preferințelor bucătarilor români. Importator și distribuitor exclusiv pentru branduri internaționale de echipament de bucătărie și casă, KitchenShop a devenit în scurt timp lider detașat pe categoria sa de piață.