Ikea Pallady, cel mai mare magazin din Sud Estul Europei al companiei suedeze și al 431-lea în lume, a fost deschis luni dimineață.

La deschiderea oficială au fost prezenți şi Sara Del Fabbro, CEO al Ikea South East Europe, Vladislav Lalic, Property și Expansion Manager al Ikea South East Europe și Cas Lachaert, Store Manager al Ikea Pallady. Alături de reprezentanții Ikea, la ceremonie  s-au aflat Anneli Lindahl Kenny – Ambasadorul Suediei în România, Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Robert Negoiță – primarul sectorului 3.

Numai în ultimul an, Ikea a înregistrat o creștere de 11%, care face din această țară una dintre cele mai performante piețe Ikea din lume”, a spus Sara Del Fabbro (foto dreapta), CEO al Ikea South East Europe.

Magazinul de 37.000 de metri pătrați, aproape 10.000 de produse, trei modele de interioare integrale și 58 de camere. Pe lângă un loc de joacă supravegheat, dedicat copiilor, magazinul va găzdui, de asemenea, restaurantul care servește atât specialități suedeze, precum și preparate românești, cu o capacitate de 550 locuri.

Unitatea are 1.300 de locuri de parcare – parte dintre acestea în subteran, dar și patru stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Magazinul va oferi, de asemenea, un serviciu de buy-back care le va permite clienților noștri să-și aducă mobilierul Ikea uzat care este încă în stare foarte bună sau bună și să primească la schimb un voucher.

 Valoarea totală a investiției în magazin este de aprope 90 de milioane de euro. Ikea Pallady este deschis în fiecare zi de la 10.00 la 22.00, în timp ce restaurantul este deschis de la 9.00 la 21.00.

Despre Ikea

INGKA Group este lider mondial în retailul de mobilier și decorațiuni.

Magazinele Ikea oferă aproximativ 10.000 de produse de mobilier și soluții pentru acasă. INGKA Group deține și operează 423 de magazine în 52 de țări (31 August 2018).

Magazinul Ikea din Zona Comercială Băneasa a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010, a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea Ikea România a devenit parte din INGKA Group. În anul financiar 2018 (1 septembrie 2017 – 31 august 2018), magazinul Ikea din România a fost vizitat de peste 3,2 milioane de oameni și 18 milioane de vizitatori unici au accesat site-ul www.Ikea.ro

Alte Ikea în România?

Amintim aici că la finele anului 2016, Stefan Vanoverbeke, fostul Country Retail Manager Ikea South East Europe declara: Timișoara, Brașov și Cluj sunt următoarele trei orașe în care vrem să deschidem noi magazine în România”. Tot atunci, reprezentantul marelui retailer a spus că în următorii ani, Ikea ar putea construi încă 7 magazine (ajungând astfel la un total de nouă, cu cele două de mai sus).  Vanoverbeke a estimat că ar putea fi construite cel mult două magazine anual.

Rămâne de văzut câte magazine Ikea vor mai fi construite la noi în țară, având în vedere că România este țara cu „una dintre cele mai performante piețe Ikea din lume, după cum spunea mai sus Sara Del Fabbro, CEO al Ikea South East Europe.