După ce în urmă cu 7 ani au fost închise restaurantele Burger King din România, în afara celui din aeroportul Otopeni, renumitul lanț de restaurante revine pe piaţa locală, de data aceasta prin operatorul AmRest, una dintre cele mai mari platforme europene de restaurante și servicii alimentare. Operatorul deschide în 26 septembrie Home Of The Whopper, care va fi în incinta Mega Mall.

Astfel, noul restaurant Burger King din București se va afla în spațiul dedicat restaurantelor din Mega Mall.

„Cu o strategie de expansiune ambițioasă, până la sfărșitul anului 2019, vom mai deschide alte două restaurante în București: unul tot într-un mall și unul într-o zonă centrală din București. Astfel, vom încheia anul 2019 cu un număr de trei restaurante deschise în București. De asemenea, planurile noastre pentru 2020 sunt să deschidem cinci sau șase noi restaurante în capitală”, a declarat Alan Laughlin (foto mai jos), Președinte Burger King AmRest.

În ultimii 7 ani, pe piaţa locală mai există doar un singur restaurant Burger King, care e administrat de Alpha Rocas în aeroportul Henri Coandă.

Insolvenţă în criză

În vara anului 2012 s-a dispus deschiderea procedurii falimentului prin procedura simplificată împotriva Atlantic Restaurant System, care era pe atunci operatorul francizei Burger King în România (în afară de restaurantul din aeroport).

Masa credală totală era de aproximativ 28,8 milioane de lei, conform tabelului definitiv consolidat, consultat de Retailers.ro. Tabelul a arătat diferit în timp, ca urmare a multor cesiuni de creanţe. Oricum, printre creditorii cu sume importante de recuperat s-au numărat: Dumitru Ciocoiu (peste 6 milioane de lei, contract de finanţare), Băneasa Developments (circa 1,2 milioane lei pentru chirii şi prestări servicii), Lunic Franchising and Consulting (circa 1,9 milioane de lei, contract de finanţare), U.S. Food Network (1,86 milioane, contract de  împrumut), Tatika Investments (circa 3,5 milioane lei, contract de finanţare), Black Sea Corporation (3,2 milioane lei, contract de finanţare), Liberty Center SRL. În primele tabele de creanţe mai apăreau nume precum Plazza Mall, Bucureşti Mall, Anchor Grup, Tittan Sa, Coca Cola Hbc Romania, Radu Dimofte, Selgros Cash& Carry.

Apoi, lichidatorul a organizat mai multe licitaţii pentru vânzarea bunurilor, printre care figurau echipamente specifice restaurantelor de tip fast-food şi două autoturisme. După mai multe încercări, bunurile au fost vândute.

După faza finală a procedurii insolvenţei, a fost închisă procedura insolvenţei împotriva debitorului Atlantic Restaurant System SRL şi firma a fost radiată din Registrul Comerţului Bucureşti.

Revenind la prezent însă, acum vorbim despre un alt operator, cu o îndelungată prezenţă europeană şi locală.

Despre AmRest

AmRest Holdings SE este cel mai mare operator de restaurante multi-brand tip franciză din Europa, cu un portofoliu ce cuprinde 10 branduri în 25 de țări. AmRest operează francize pentru branduri precum KFC, Pizza Hut, Starbucks și Burger King, pentru mărcile proprii Sushi Shop, La Tagliatella, Bacoa, Blue Frog și KABB, precum și pentru brandul online Pokai. În România, AmRest operează rețeaua de cafenele Starbucks și, începând de anul acesta, lanțul de restaurant Burger King.

Despre Burger King

Înființat în 1954, Burger King este al doilea cel mai mare lanț de restaurante cu servire rapidă din lume.