Dupa cateva imagini aparute pe surse pe internet care aratau in mare calitatile noului iPhone 5, compania Apple l-a lansat oficial aseara la San Francisco. Prezentarea a confirmat in parte informatiile aparute pe internet.

IPhone 5 cantareste cu 20% mai putin fata de iPhone 4S adica 112 grame si o grosime de 7,6 milimetri, fiind cu 18% mai subtire.Ecranul  are diagonala de 4 inci, iar senzorii touchscreen  integrati in display au determinat ca ecranul sa fie cu 30% mai subtire.

Camera are senzor de 8 megapixeli si va permite realizarea de fotografii de calitate superioara modelelor mai vechi in conditii de luminozitate redusa, precum si imagini panorama de pana la 28 megapixeli. In plus, face cu 40% mai repede poze decat 4S.
Preţul iPhone 5 porneste, in SUA, de la 199 de dolari pentru varianta cu 16 GB stocare, 299 de dolari pentru modelul cu 32 GB, respectiv 399 de dolari pentru versiunea de 64 GB, preturi pentru retelele de companie.
Incepand cu 21 septembrie, telefonul va ajunge pe pietele din SUA, Marea Britanie, Canada, Japonia, Franta, Australia, Hong Kong si Singapore. Oficial, ultima varianta iPhone va ajunge in Romania in luna decembrie, insa  exista posibilitatea ca acesta sa intre mai devreme pe piata romaneasca .

Compania asteapta din partea acestui gadget venituri de 13 miliarde de dolari pe an, echivalentul a peste 7% din PIB-ul Romaniei.