IKEA va lansa din aprilie 2015 in Romania o colectie de noptiere, lampi si birouri ce se pot transforma in spatii de incarcare wireless pentru telefoane si tablete.

IKEA Wireless Charging

Colectia pentru incarcare wireless foloseste o tehnologie noua, accesibila si raspunde nevoii consumatorilor de a avea acces la solutii de incarcare mai flexibile acasa sau la munca.

„Din cercetari si vizitele pe care le-am facut in casele consumatorilor am aflat ca oamenilor nu le plac cablurile incurcate prin casa. Se tem sa nu piarda incarcatoarele si sa ramana fara baterie. Noua noastra solutie, care integreaza incarcatoarele wireless in piesele de mobilier, face incarcarea telefoanelor si tabletelor mai simpla”, spune Jeanette Skjelmose, Business Area Manager Lighting and Wireless Charging.

Printre designerii care au lucrat la aceasta colectie se numara si David Wahl, un cunoscut designer de produs suedez.

„Am creat aceste solutii inteligente de incarcare wireless pentru ca ne dorim sa nu mai vedem cabluri peste tot. Puteti sa incarcati mai multe produse in acelasi timp si totusi sa aveti o casa frumoasa, fara fire. In plus, ne-am dorit ca produsele sa se adapteze in orice spatiu si sa fie usor de folosit. Rezultatul este un suport de incarcare cu design simplu, pe care il poti adapta in camere diferite si pentru produse diferite de mobilier”, a explicat David Wahl.