Producatorul Samsung a prezentat la Barcelona ultimul model promis publicului – Samsung Galaxy S5, un terminal rezistent la apa si praf, ce dispune de un cititor de amprente si un senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac.

Samsung Galaxy S5 are un ecran Super AMOLED de 5.1 inch si rezolutie 1920 x 1080 pixeli, procesor quad/octa-core de 2.5 GHz, camera de 16 megapixeli capabila sa inregistreze clipuri video 4K, 2 GB RAM si o baterie cu 20% mai mare. Sistemul de operare este Android 4.4.2 KitKat.

Samsung Galaxy S5 este dotat  cu un senzor pentru amprente ce va putea fi folosit pentru deblocarea telefonului. Scannerul de amprente este localizat pe butonul de home de pe partea din fata a telefonului. Cu ajutorul acestei optiuni se vor putea autoriza tranzactii financiare mult mai usor, la o simpla atingere.

Datorita interesului manifestat de public pentru accesoriile pentru fitness Samsung a incorporat un monitor de ritm cardiac pe Samsung Galaxy S5. Acesta este plasat chiar sub camera principala, iar utilizatorul trebuie sa isi tina degetul deasupra senzorului timp de cateva secunde pentru a obtine o interpretare a ritmului cardiac.

Samsung Galaxy S5 va fi disponibil incepand cu 11 aprilie in aproape 150 de tari.