Lantul de magazine de bricolaj Praktiker Romania a fost achizitionat de catre Search Chemicals, o companie romaneasca infiintata in anul 2003, care se bazeaza pe un capital integral privat.

Potrivit unui comunicat trimis presei de Praktiker, in urma acestei preluari, profilul brandului Praktiker si obiectul de activitate al companiei Praktiker Romania vor ramane neschimbate.
„Am considerat ca este foarte important ca brandul sa-si pastreze integritatea, iar compania sa nu-si modifice obiectul de activitate. Astfel, povestea Praktiker merge mai departe”, a declarat Michael Krahn, director general al Praktiker Romania.

Praktiker Romania controleaza o retea de 27 de magazine in 23 de orase  si are in jur de 1.700 de angajati – a incheiat 2012 cu afaceri de 142,3 milioane de euro. In acelasi timp, distribuitorului de materiale de constructii Search Chemicals a inregistrat in 2012 afaceri de circa 10 milioane de euro.

Afacerile Search Chemicals, firma care vinde materiale de constructii si mobilier, sunt conduse de omul de afaceri turc Omer Susli, fost presedinte al Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Romania (TIAD). El este de asemenea actionar la producatorul de fibre Romtextil si la producatorul de creta macinata Tempo Invest.

In urma cu o saptamana grupul german a vandut si operatiunile din Ucraina, unde avea patru magazine.