Importatorul de bere din Romania, Bavarom, lanseaza berea Nenea Iancu la sticla, dupa ce in vara s-a inceput comercializarea la draft a berii realizata printr-un procedeu natural de fermentatie de 45 de zile doar din  apa, malt din orz si hamei.

Berea Nenea Iancu se vinde in doua sortimente: bere blonda de tip “Munchner Lager” cu o concentratie de alcool de 4.9 grade si bere alba nefiltrata (tip Weiss), care are in componenta un al patrulea ingredient, maltul din grau, cu o concentratie de alcool de 5.1 grade. Niciunul dintre cele doua sortimente nu include in procesul sau de fabricatie acceleratori de fermentatie si sunt produse in Germania.

“Cand am decis sa aducem in Romania prima bere produsa prin fermentatie naturala la 45 de zile, stiam ca piata de bere din Romania are nevoie de un produs natural, fara amelioratori. Ne-am dorit sa aducem in Romania si varianta la sticla de 0.5 litri, dupa ce am constatat ca exista o cerere mare pentru acest produs.  Nenea Iancu la draft s-a bucurat de un real succes in aceasta vara, inregistrand vanzarea a peste 100.000 de halbe de bere”,  a declarat Costin Ghindea, director general al Bavarom.

Berea Nenea Iancu este distribuita in exclusivitate in Romania de Bavarom.

In prima faza Nenea Iancu a ajuns sub forma de draft in Horeca, in peste 30 de locatii din Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Oradea, Craiova etc. Din aceasta toamna a demarat si distributia la sticle de 0,5 litri atat in Horeca, cat si in retail.